základní část, 34. kolo
15.05.2022 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem splnil úkol a porazil silný Utrecht, i přesto sestupuje do druhé ligy

Stíhací jízda Willemu v samém závěru sezóny nakonec úspěšná nebyla. Celek z Tilburgu sice vybojoval v závěrečných čtyřech kolech hned sedm bodů a nyní si dokonce vyšlápl na Utrecht, který přehrál hladce po výsledku 3:0, ovšem ani tento úspěch mu na udržení prvoligové licence nestačí. Jeho úhlavní rivalové Fortuna i Sparta totiž taktéž zvítězili a konečné sedmnácté místo s třiatřiceti body tedy znamená pád o patro níže.

Domácí zaostali za šestnáctou barážovou pozicí Heraclesu o jediný bod a nejvyšší soutěž opouštějí po osmi letech. FC skončilo v základní části na sedmém místě se sedmačtyřiceti body a v úvodním kole play-off o předkolo Konferenční ligy narazí na Vitesse. Domácí měli navrch od samého začátku a do vedení se dostali již po necelých osmi odehraných minutách, neboť přesnou mušku měl Jizz Hornkamp.

Čtyřiadvacetiletý útočník stál ve správnou chvíli na správném místě po ráně z pětadvaceti metrů a zákroku brankáře Oelschlägela, pohotovou "rybičkou" následně dopravil balón doprostřed zcela odkryté branky. Hosté mohli nečekaně srovnat stav krátce po odehrané čtvrthodině, kdy rozběhnutý Douvikas dokonce obešel i gólmana Wellenreuthera, jenže nakonec svou střelou z mírného úhlu trefil jen stehno vracejícího se Owusua.

Výběr vedený koučem Kevinem Hoflandem zvýšil svůj náskok osm minut po změně stran. Po rohovém kopu z levé strany opět brilantně vyrazil míč pozorný Oelschlägel, nicméně ihned na to vypálil z voleje osamocený Dries Saddiki a z deseti metrů nechytatelně zavěsil pod břevno. Willem přidal třetí pojistku zhruba dvacet minut před koncem, kdy do vlastní sítě nešťastně zamířil hlavou Joris van Overeem, avšak i přesto po závěrečném hvizdu zavládlo na stadionu Koning Willem obrovské zklamání.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele