základní část, 20. kolo
22.01.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Twente znovu vyhrálo, tři body tentokráte zařídil Sadílek

Twente pokračovalo ve své krasojízdě i na půdě mizerně hrajícího Willemu a díky brance českého krajánka Michala Sadílka zhruba pět minut před poločasovou přestávkou zvítězilo na půdě Tilburgu nejtěsnějším poměrem 1:0. V Eredivisii tak neprohrálo už podeváté za sebou a z toho si na konto připsalo sedmé vítězství, v tabulce proto poskočilo na vynikající čtvrté místo s osmatřiceti body a za třetím Feyenoordem zaostává o pouhý jeden bod.

Naopak domácí stále prohlubují svou krizi, v Eredivisii totiž prohráli dokonce podesáté v řadě a s osmnácti body na kontě jsou až patnáctí jen čtyři body před šestnáctou barážovou příčkou Sparty. Sadílek se po karetním trestu vrátil do hry v neúspěšném osmifinále národního poháru proti Alkmaaru (1:2) a nyní zaznamenal svou vůbec první trefu v novém ročníku. Kromě něho se na trávníku objevil i český útočník Václav Černý, jenž nastoupil v 83. minutě.

Hosté byli podle předpokladů aktivnějším výběrem a poprvé se jim podařilo rozvlnit síť přesně v polovině úvodního dějství, avšak zásah Smala nakonec nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Klub z Enschede znovu rozvlnil síť zhruba deset minut před výměnou stran, jenomže ani gól po dorážce Ugaldeho z bezprostřední blízkosti neplatil, neboť video odhalilo útočný faul při předchozí akci.

Ve 39. minutě přišla Sadílkova chvíle. Ten rozhodl o osudu tohoto duelu po odvráceném rohovém kopu z levé strany, několika následných odrazech v pokutovém území a finálnímu přistrčení v podání Pröppera. Vzápětí stanul zcela osamocen před brankářem Wellenreutherem a levačkou usměrnil balón do vzdálenějšího spodního rohu. Domácí se ve druhé půli snažili přidat a častěji se nacházeli na útočné polovině, nicméně ani potřetí za sebou neskórovali a již tři měsíce nezískali jediný bod.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele