základní část, 5. kolo
18.09.2021 18:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Willem II zvládl lépe první půli, Groningen manko po přestávce nedohnal

Willem II i nadále pokračuje ve sbírání slušných vystoupení. V kole s pořadovým číslem pět dokázal doma přetlačit Groningen, především díky lépe zvládnuté první půli, během níž skóroval dvakrát, a protáhl svou sérii neporazitelnosti už na čtyři utkání v řadě. Hosté stačili po obrátce na průběžnou dvougólovou porážku zareagovat pouze jednou snižující trefou.

Domácí se s ničím nemazali už od úvodních chvil a vyrukovali na svého soupeře se všemi ofenzivními zbraněmi. Ještě v 1. minutě neuspěl se svou hlavičkou Saglam, poněvadž se proti němu vytasil se svým povedeným zákrokem gólman Leeuwenburgh. Ten ve 4. minutě každopádně již však přece kapituloval, to když bránící Duarte ztratil pod tlakem míč, Saglam ho prostrčil na Wriedta, jenž se z vyloženého postavení v koncovce nezmýlil. A ve 24. minutě náskok Willemu II navýšil Saddiki, který z míst u pokutové značky využil pobídku z levé strany od Wriedta.

Groningen se z téhle rány opravdu hodně dlouho nemohl oklepat, jeho protivník působil v defenzívě kompaktně a organizovaně, sám přitom výběr Trots van het Noorden v útoku vykazoval značné rezervy. Ve druhém dějství, lépe řečeno i po něm, tak stihl zaznamenat jen dva důležité momenty.

Ten první, pozitivní, v 61. minutě, to když se zdařilo snížit Suslovovi, jenž využil velké chyby gólmana Wellenreuthera, jenž mu balón doslova namazal na kopačku. Ten druhý, negativní, v samém nastavení, červenou kartu totiž vyfasoval dodatečně Ngonge poté, co se údajně měl po zápase zapojit do jedné z potyček.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele