základní část, 23. kolo
19.02.2022 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Ajaxu (© AFP)

Ajax potvrdil roli favorita, zachraňující se Willem ale porazil jen o gól

Obhájce mistrovského titulu Ajax přeci jen zvládl duel na půdě podceňovaného Tilburgu, ovšem před důležitým zápasem osmifinále Ligy mistrů na hřišti portugalské Benficy nemůže být se svým výkonem příliš spokojen. Po hodně urputné bitvě totiž zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a proti Willemu II vsítil rozdílový gól až zhruba čtvrthodiny před koncem. V tabulce zůstává první a před druhým PSV si prozatím vytvořil osmibodový náskok.

Domácí výběr se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět, nicméně po druhé porážce v řadě po výsledku 0:1 zůstává v Eredivisii až na patnácté příčce s jednadvaceti body. Úvodní poločas sobotního utkání toho příliš zajímavého nepřinesl, za zmínku stojí jen šance Jurriëna Timbera necelých pět minut před přestávkou. Ten obdržel zpětnou přihrávku za hranici šestnáctky od Tadiće a tvrdě vypálil, ale brankář Wellenreuther famózně vytěsnil jeho bombu nad břevno.

Jasný favorit dokázal poprvé rozvlnit síť deset minut po výměně stran. O nádhernou okamžitou dělovku ze střední distance se postaral Tadić a překonal brankáře Willemu, jenomže jeho trefa nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení během probíhající akce. Ajax postupně zvyšoval tlak a blízko ke vstřelení důležité trefy byl v 75. minutě, avšak hlavičkující Tadić pouze orazítkoval protější konstrukci a dorážející Mazraoui byl následně zablokován.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga přeci jen rozhodli o svém úspěchu za dalších šest minut. Antony vymyslel vynikající centr z pravého křídla a u vzdálenější tyče našel rozběhnutého Timbera, jenž zakončoval netradičně stehnem a i velkou porcí štěstěny nakonec pokořil zasahujícího Wellenreuthera. Hosté se pak v deštivém počasí vůbec nikam netlačili a s velkým přehledem si pohlídali jednobrankový náskok až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele