základní část, 24. kolo
27.02.2022 14:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

PSV na rozdíl od Ajaxu zvládlo zápas 24. kola v Rotterdamu a přiblížilo se k němu na rozdíl dvou bodů

Favorizované PSV se stejně jako jeho úhlavní rival Ajax trápilo proti zachraňujícímu se celku, na půdě Sparty totiž prohrávalo krátce po odehrané půlhodině 0:1 a ani po změně stran se nijak výrazně nelepšilo. Ovšem v 54. minutě přišel zkrat domácího Arna Verschuerena, jenž byl za svůj zákrok vyloučen a eindhovenský gigant poté otočil vývoj během osmi minut. Díky výhře 2:1 si upevnil druhé místo tabulky a za vedoucím AFC zaostává už jen o dva body.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta měli za sebou náročný pohárový zápas v izraelském Tel-Avivu a hlavně zpočátku na nich byla znát únava. Vyloučení soupeře jim však zásadně pomohlo a nakonec převrhli misky vah na svou stranu. V tuto chvíli vyhráli v Eredivisii potřetí za sebou a s pětapadesáti body se přiblížili vysněnému boji o titul. Sparta naopak nenavázala na dva týdny starý úspěch s Willemem (1:0) a je stále předposlední sedmnáctá se sedmnácti body.

Úvodní půlhodina nic zásadního nepřinesla, poté se outsider tohoto nedělního klání senzačně dostal do vedení. Po špatné rozehrávce Sangarého a následném tečovaném centru se zjevil před brankářem Drommelem osamocený Lennart Thy a přízemní střelou ho zblízka chladnokrevně obstřelil. Hosté mohli srovnat v poslední minutě první půle, jenomže po pasu z pravého křídla selhal v tisíciprocentní možnosti Götze a před prázdnou brankou nepochopitelně uklidil balón nad břevno.

Asi rozhodující okamžik se zrodil necelých deset minut po změně stran. Verschueren totiž ve středovém kruhu až příliš surově atakoval rozběhnutého protihráče a rozhodčí Manschot nekompromisně tasil červenou kartu. PSV srovnalo po necelé odehrané hodině, když po secvičeném signálu z rohového kopu napřáhl z osmnácti metrů Mauro Júnior a naprosto parádní ranou zavěsil přímo pod břevno kolem plachtícího gólmana Okoyeho.

Eindhovenský favorit vsítil druhý rozhodující gól v 67. minutě. Těsně předtím nepropálil Zahavi zblízka dobře postaveného domácího strážce, pak se ve středu šestnáctky opřel do odraženého míče japonský útočník Ritsu Doan a po zemi ho usměrnil do pravého dolního rohu. Hosté se ve zbývajícím průběhu nikam netlačili a s naprostým přehledem uhájili těsný náskok až do samotného konce.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele