základní část, 11. kolo
31.10.2021 12:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord znovu ovládl rotterdamské derby a přiblížil se tak k vedoucímu Ajaxu

Sparta zažívá v tomto ročníku velké trápení a v následujícím průběhu ji pravděpodobně čekají hodně velké nervy, po další porážce se totiž stále nachází až na předposledním sedmnáctém místě s pouhými sedmi body na kontě. V očekávaném městském derby s favorizovaným Feyenoordem sice nepředvedla špatný výkon a dlouho držela nerozhodný bezbrankový výsledek, ale o cenný bod nakonec přišla v samém závěru kvůli trefě Cyriela Desserse.

Hosté v tomto nedělním utkání nepředvedli úplně optimální výkon a dlouho to vypadalo, že zaznamenají další ztrátu, nicméně ve druhé nastavené minutě přeci jen převrhli misky vah na svou stranu. V tabulce se tak udrželi na čtvrté pozici s dvaadvaceti body, za vedoucím Ajaxem zaostávají už jen o čtyři body a navíc se dobře naladili na blížící se čtvrteční duel Konferenční ligy. První poločas nebyl z diváckého pohledu příliš atraktivní.

Jediná vážnější příležitost byla k vidění zhruba deset minut před přestávkou, kdy íránský kanonýr Jahanbakhsh razantně vypálil z hranice pokutového území, ale fantastický zákrok vytáhl brankář Okoye a míč odvrátil nad svou branku. Hosté po změně stran přidali a v 52. minutě mohli otevřít gólový účet, jenomže i v tomto případě se zaskvěl pozorný Okoye proti přízemní dělovce Linssena směřující doprostřed branky.

Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem měl na hlavě rozdílovou trefu Kolumbijec Sinisterra, ale pravou tyč přeci jen minul o několik decimetrů. Domácí z ničeho nic vystrčili růžky v 80. minutě, avšak úchvatná rána Mijnanse ze střední vzdálenosti prosvištěla o kousek vedle levé konstrukce. Rozuzlení nakonec přišlo v 90+2. minutě, neboť po rohovém kopu Kökçüa z pravé strany propadl balón až k Dessersovi a ten ho z první usměrnil přesně do protějšího spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele