základní část, 13. kolo
20.11.2021 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Twente udolalo Spartu díky úspěšné penaltě Rickyho van Wolfswinkela

Twente dokázalo potvrdit úlohu mírného favorita na půdě rotterdamské Sparty a díky proměněné penaltě Rickyho van Wolfswinkela necelých deset minut před závěrečným hvizdem zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. V Eredivisii tak vyhrálo tímto poměrem podruhé za sebou a posunulo na šestou pozici s jednadvaceti body. Domácí výběr naopak nenavázal na úspěch v Tilburgu (3:0) a s pouhými deseti body mu patří až šestnácté místo.

V hostujícím dresu znovu odehrál celé utkání Michal Sadílek a i tentokráte byl jedním ze základních stavebních kamenů sobotního úspěchu. Vytouženou obnovenou premiéru na ligových trávnících navíc prožil jiný český krajánek Václav Černý, jenž nastoupil v 84. minutě jako střídající hráč a na scénu se vrátil po necelé roční pauze vynucené komplikovaným zraněním kolene.

První poločas tohoto duelu nic zajímavého nepřinesl, k vidění byly jen tři střely směřující do branky a navíc ani jedna z nich neměla gólové parametry. Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém dějství. Hosté sice častěji drželi míč, ovšem vůbec k ničemu se nemohli dostat a naopak Spartě nevycházely pokusy o rychlé brejky. Rozhodující okamžik se zrodil v rozmezí 79. - 83. minuty.

Giannis Masouras totiž poslal ve vlastní šestnáctce k zemi střídajícího Vlapa, čehož si rozhodčí Van de Graaf zprvu nevšiml a penaltu nařídil až po ověření situace u videa, navíc řeckému obránci dodatečně udělil žlutou kartu. Balón si vzápětí postavil právě Van Wolfswinkel a nezaváhal, jelikož zkušeně zamířil do levé dolního růžku. Domácí se ve zbývajících minutách k žádnému souvislému tlaku nedostali a na konto si proto připsali další nepříjemnou prohru.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele