základní část, 14. kolo
28.11.2021 16:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Carlos Vinícius (© AFP)

PSV opět na Heerenveen nevyzrálo a rozešlo se s ním smírně 1:1

Favorizované PSV po čtvrtečním úspěchu v Evropské lize se rakouským Sturmem (2:0) nedokázalo ani potřetí za sebou vyzrát na neoblíbený Heerenveen a i přes brzké vedení si z jeho půdy odváží pouze bod za nerozhodný výsledek 1:1. V tabulce sice zůstává na druhé pozici s jednatřiceti body, ovšem vedoucí Ajax se mu vzdálil na rozdíl dvou bodů. Naopak SC neprohrál potřetí v řadě a v tabulce mu patří desátá pozice s osmnácti body.

Eindhovenský gigant vstoupil do tohoto nedělního utkání dle očekávání lépe a do vedení se mohl dostat už po necelých sedmi odehraných minutách. Brazilský forvard Carlos Vinícius převzal balón po geniální patičce od Brumy a pohotově vystřelil po zemi, ale z deseti metrů nakonec minul levou konstrukci o několik decimetrů. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta se přeci jen dostali do vedení za dalších šest minut.

A byl to právě Carlos Vinícius , který po pasu do šestnáctky protivníka a prodloužené hlavičce Brumy chladnokrevně ze sedmi metrů rozvlnil síť. Krátce po půl hodině hry chtěl skórovat také nesmírně aktivní Bruma, jenomže svůj oblouček z osmi metrů poslal zhruba o metr vedle pravé tyče.

Po změně stran se hra přeci jen vyrovnala a domácí se stále častěji tlačili na útočnou polovinu, vyrovnávací trefu dokázali vsítit zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Přímý volný kop Madsena z levého křídla propadl napříč šestnáctkou až k brankáři Drommelovi, jenž ho vyrazil pouze k dorážejícímu Ramimu Al Hajjovi, jenž už měl před poloprázdnou brankou snadnou úlohu a balón uklidil přímo pod břevno.

V 79. minutě mohl hostům vrátit ztracený náskok Bruma, avšak jeho přízemní střela ze čtrnácti metrů se pouze odrazila od levé tyče do gólmana Mouse a pak do zámezí. A když v nastaveném čase na druhé straně zablokoval dobře postavený Vinícius bombu z bezprostřední blízkosti od nově příchozího Nygrena, tak se skóre utkání již neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, youtube.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele