základní část, 20. kolo
22.01.2022 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Zwolle po druhé výhře za sebou oživuje naději na záchranu

Zwolle získalo v podzimní části sezóny jen šest bodů a vypadalo to, že sestup o patro níže bude odvracet jen velmi obtížně. Navíc ho začátkem letošního roku postihla rozsáhlá nákaza koronavirem a zdálo se, že ho čeká velmi obtížné období, ovšem nyní dokázalo zvítězit již podruhé v řadě a ani tentokráte neinkasovalo, když překvapivě uspělo na půdě trápícího se Heerenveenu díky proměněné penaltě Brama van Polena krátce po deseti minutách hry.

Heerenveen se naopak výrazně trápí a jen těžko se vyrovnává s odchodem záložníka Joeyho Veermana, jenž v zimním přestupovém období zamířil do konkurenčního PSV. Po minulé prohře na půdě Twente (0:2) a nezvládnutém osmifinále národního poháru s Go Ahead (0:1) nedokázal skórovat ani potřetí za sebou a v tabulce je desátý s pětadvaceti body. PEC má na kontě dvanáct bodů a stále se nachází na poslední osmnácté příčce, ale za sedmnáctou Fortunou zaostává už jen o bod.

Toto sobotní utkání bylo v mnoha směrech vyrovnané a příliš gólových možností se v něm neurodilo. Přesně po deseti odehraných minutách zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce Rami Kaib a rozhodčí Van den Kerkhof bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil zkušený šestatřicetiletý obránce Van Polen, a i když brankář Mous vystihl jeho směr střely a na balón si dokonce sáhl, tak mu v cestě do vlastní sítě zabránit nedokázal.

Hosté si od tohoto okamžiku hlídali těsný náskok a protivníka téměř k ničemu nepouštěli, domácí celek se v ofenzivě víceméně trápil až do závěrečného hvizdu. Mírný outsider skóroval ještě jednou a to po necelých dvaceti odehraných minutách druhého dějství zásluhou Kastaneera, nicméně jeho trefa nakonec neplatila vinou těsného ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele