základní část, 27. kolo
18.03.2022 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Heerenveen porazil Heracles 2:0 a v lize tak dosáhl na tříbodový zisk po třech měsících

Heerenveen se od začátku nového roku výrazně trápil a i přes výměnu trenéra neprolomil dlouhou šňůru bez vítězství, ovšem nyní po dvou předchozích bezbrankových remízách porazil konkurenční Heracles v poměru 2:0 a po tříměsíční přestávce dosáhl na tříbodový zisk, díky němuž se vyhoupl na jedenácté místo tabulky se ziskem třiceti body. Klub z Almela naopak nenavázal na vzrůstající formu a je stále dvanáctý se sedmadvaceti body.

Páteční předehrávka 27. kola spíše začala v poklidnějším tempu, první větší možnost se zrodila až po necelé odehrané půlhodině. Dostali se do ní domácí, neboť se v nadějné pozici zjevil Sydney van Hooijdonk, ale na poslední chvíli byl zablokován. O pár minut později zahrozil na opačné straně také Basacikoglu, nicméně jeho nepříjemný pokus z hranice pokutového území prolétl těsné vedle pravé konstrukce.

Zhruba deset minut před přestávkou se ukázal Bakis, jenomže ten pouze nechal vyniknout pozorného brankáře Muldera, jenž zkrotil jeho přízemní střelu ve svých rukavicích. Ve zbývajícím průběhu prvního poločasu k ničemu zajímavému nedošlo, asi rozhodující okamžik nastal v 59. minutě. Van Hooijdonk totiž vymyslel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru pro Amina Sarra a ten vší silou z dvanácti metrů propálil bezmocného gólmana Buckera.

Hosté se snažili od tohoto okamžiku přidat a deset minut před závěrečným hvizdem rozvlnil síť Bakis, avšak tato trefa po nekompromisní ráně pod břevno nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu. SC se mohlo definitivně uklidnit v 88. minutě. Jeho druhý gól zaznamenal obránce Nick Bakker, ke kterému propadl přímý volný kop z levého křídla od Hayeho a nikým nehlídán nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele