základní část, 18. kolo
22.12.2021 18:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord se po delší době probudil a Heerenveen zdolal 3:0

Hráči Feyenoordu nedokázali zvítězit v předchozích třech zápasech, nicméně ve svém posledním utkání tohoto roku přeci jen zabrali a sebevědomě hrající Heerenveen porazili celkem snadno v poměru 3:0. V tabulce zůstávají na třetím místě s devětatřiceti body tři body za Ajaxem a o bod za PSV, ovšem eindhovenský konkurent má ještě jeden duel k dobru. "Srdíčka" naopak přišla o šňůru sedmi střetnutí bez porážky a jsou desátá se ziskem pětadvaceti bodů.

Rotterdamský celek měl navrch od samého začátku a první slibnější možnost si vypracoval již po necelých třech odehraných minutách, kdy po centru z pravého křídla prudce hlavičkoval z osmi metrů Bryan Linssen a gólman Mous parádně odvrátil balón nad branku. Domácí brankář se krátce po odehrané čtvrthodině vytáhl i proti pokusu Guuse Tila, ve 26. minutě na druhé straně brilantně zasahoval gólman Bijlow proti dělovce z dvanácti metrů od Haliloviće.

Hosté se přeci jen dostali do vedení krátce po půlhodině hry, jelikož na konci přenádherné přízemní kombinace na jeden dotek stanul ve skvěle pozici Til a zblízka obstřelil naprosto bezmocného Mouse. Svěřenci trenéra Arneho Slota pojistili vedení těsně před přestávkou, když si na rohový kop Kökçüa z pravé strany naskočil Marcos Senesi a razantní hlavičkou usměrnil balón přímo pod břevno.

Domácí se mohli vrátit zpět do hry o bodový zisk osm minut po změně stran, avšak úspěšná hlavička Henka Veermana po přímém volném kopu jmenovce Joeyho Veermana nebyla uznána vinou těsného ofsajdového postavení zakončujícího hráče. Feyenoord si definitivně zajistil tříbodový zisk v 58. minutě, neboť Linssen využil pasu Malacii z levého křídla a chytrou hlavičkou se trefil přímo do protějšího spodního růžku.

Stejný hráč znovu skóroval za dalších sedm minut, jenomže tentokráte po nahrávce Jahanbakhshe stál v decimetrovém ofsajdu a jeho gól proto neplatil. Zkušený jednatřicetiletý záložník zahrozil ještě jednou a to zhruba v polovině závěrečného dějství, když díky vynikající kolmici směřoval sám směrem k Mousovi a ze čtrnácti metrů nakonec orazítkoval pravou konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele