základní část, 24. kolo
27.02.2022 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Heerenveen znovu neuspěl a v Eredivisii prohrál i posedné v řadě

Heerenveen se v poslední době snaží překonat nevídanou krizi, na kterou začátkem února reagoval i výměnou trenéra, ovšem ta mu stále nepomáhá a naopak více se přibližuje k sestupovému pásmu. Po nedělním neúspěchu s Utrechtem (1:2) totiž utrpěl již svou sedmou ligovou porážku za sebou a v tabulce klesl až na třinácté místo s pětadvaceti body. Utrecht po dvou předchozích nezdarech konečně zabral a udržel sedmou příčku s devětatřiceti body.

Úvodní půlhodina nic důležitého nepřinesla, poté si hosté vytvořili dvě solidní příležitosti. Nejprve Sander van de Streek obdržel přihrávku na pravou stranu pokutového území a razantně vypálil, avšak jeho projektil letěl těsně nad břevno. Necelých pět minut před přestávkou přilétl centr z pravé strany a před hranicí brankového území se zjevil opět Van de Streek, jehož prudkou hlavičku brilantně odvrátil jednoruč nad horní tyčku brankář Mulder.

"Srdíčka" po změně stran ožila a v 52. minutě mohla nečekaně vést, ale Sarr neuspěl tváří v tvář na pozorného gólmana De Keijzera přízemní střelou. Utrecht udal směr tohoto utkání za dalších šest minut. Jeho první trefu totiž vsítil Bart Ramselaar, když se skvěle zorientoval u levého dolního rohu pokutového území a pak po nečekané otočce obstřelil zcela překvapeného Muldera, míč zapadl přímo k protější konstrukci jeho branky.

O jedenáct minut později byl rozdíl ve skóre dvoubrankový. Po rohovém kopu Mahera z levé strany si udělal dostatek prostoru na hranici brankového území důrazný Mike van der Hoorn a hlavičku usměrnil přesně k pravé tyči. Domácím svitla naděje na bodový zisk čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, neboť Sydney van Hooijdonk napálil zblízka zvednutou ruku bránícího Van der Hoorna a nařízenou penaltu sám proměnil ranou pod pravou šibenici, jenomže Heerenveen se ve zbývajícím průběhu na nic dalšího nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele