základní část, 7. kolo
26.09.2021 14:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Twente vyhrálo počtvrté za sebou, tentokráte vyloupilo Heerenveen

Twente po špatném vstupu do sezóny prožívá hodně dobré časy, nyní v Eredivisii zvítězilo již počtvrté za sebou a rázem se vrátilo do hry o pohárové příčky. V tuto chvíli má na kontě velmi solidních třináct bodů a nachází se na šestém místě tabulky. V Heerenveenu dokonce vedlo i o tři branky, v závěru si ale situaci výrazně zkomplikovalo a nakonec mohlo být rádo, že zvítězilo nejtěsnějším rozdílem 3:2. SC patří osmá příčka s deseti body.

Tým vedený koučem Ronem Jansem začal aktivněji a už v úvodní desetiminutovce se dostal do vedení. Dreševič totiž nešťastně zasáhl loktem do obličeje za sebou stojícího Rickyho van Wolfswinkela a rozhodčí Manschot nařídil pokutový kop po přezkoumání videozáznamu. K němu se postavil právě faulovaný Van Wolfswinkel bez větších potíží uklidil balón k levé tyči, i když brankář Mulder vystihl směr střely a neměl příliš daleko k chycené penaltě.

FC se dokázalo podruhé prosadit krátce po odehrané půlhodině, jenomže nádherná rána Zerroukiho z uctivé vzdálenosti nakonec neplatila kvůli předchozímu ofsajdu. Hosté přeci jen navýšili své vedení těsně před přestávkou, neboť špatnou zpětnou přihrávku v podání Van Ewijka převzal před Mulderem pozorný Daan Rots a z bezprostřední blízkosti nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyčí.

Výběr z Enschede hrál po změně stran ve velké pohodě a třetí uklidňující trefu přidal v 66. minutě, kdy Sven van Beek vracel míč náhradnímu brankáři Mousovi až příliš prudce a ten k údivu všech skončil v síti. Neuběhlo ani dalších osm minut a Heerenveen tento duel zdramatizoval. Tentokráte zamířil do vlastní branky Robin Pröpper, který hodně smolně tečoval pokus Halilović ze střední distance za záda marně se natahujícího gólmana Unnerstalla.

V 81. minutě byl rozdíl ve skóre dokonce jen jednobrankový, jelikož domácí kanonýr Henk Veerman obdržel výtečný pas z pravého křídla od Haliloviće a akrobaticky překonal hostujícího strážce. Ve zbývajícím průběhu však k ničemu zajímavému nedošlo a výsledek se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele