základní část, 22. kolo
12.02.2022 20:00 CET
0 : 5
(0:3)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Cody Gakpo (© AFP)

PSV se nevzdává, po dvou porážkách v řadě deklasovalo silné Vitesse 5:0

PSV se v posledních týdnech úplně nedařilo podle představ a kvůli dvěma shodným porážkám 1:2 s úhlavními konkurenty Ajaxem i Alkmaarem se propadlo na druhou pozici jen o bod před třetí Feyenoord a pět bodů právě za vedoucí AFC. Nicméně v úterý si spravilo náladu ve čtvrtfinále národního poháru proti druholigové Bredě (2:0) a nyní vypráskalo trápící se Vitesse na jeho vlastní půdě v Arnhemu po výsledku 5:0.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta si teď upevnili druhou příčku s devětačtyřiceti body a alespoň do nedělního večera budou ztrácet na čelo jen dva body. SBV naopak prohloubilo svou krizi, v Eredivisii nebodovalo již potřetí a k tomu utrpělo druhou vysokou porážku za sebou o pět gólů. V tabulce prozatím zůstává na šestém místě se ziskem šestatřiceti bodů. Mírný favorit dominoval na trávníku od úvodního hvizdu a již ve 4. minutě šel do vedení.

Na pravé straně odvedl vynikající práci navrátilec v sestavě Madueke a zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování Götzeho. Jeho pohotovou přízemní střelu sice brankář Houwen vyrazil, ale pouze k dorážejícímu izraelskému kanonýrovi Eranu Zahavimu, jenž zblízka zamířil přímo pod břevno. Hosté byli touto trefou výrazně povzbuzeni a v následujícím průběhu opět zahrozili Götze se Zahavim, avšak vynikající zákroky předvedl pozorný strážce SBV.

Eindhovenský klub přeci jen navýšil své vedení v polovině první půle. Cody Gakpo vysunul přihrávkou na levé křídlo rozběhnutého Maura Júniora a ten svůj přízemní pokus usměrnil do vzdálenějšího dolního růžku. Za další čtyři minuty opět předvedl své umění anglický talent Madueke, jako úhoř se prosmýkl podél brankové čáry a před brankou našel zcela osamoceného Gakpa, který z bezprostřední blízkosti nekompromisně rozvlnil síť - 0:3.

Nabuzené PSV nepolevovalo ani po změně stran a svou čtvrtou trefu přidalo krátce po odehrané hodině. Střídající brazilský forvard Carlos Vinícius hostující v klubu z portugalské Benficy stanul před prázdnou brankou po elegantním obloučku za defenzívu soupeře i následné finální pobídce od Sangarého a ve stoprocentní příležitosti neselhal.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se chtěl prosadit i aktivní Sangaré, jenomže proti jeho ráně z bezprostřední blízkosti vytáhl Houwen bravurní zákrok. Gólový účet tohoto sobotního šlágru 22. kola uzavřel v 88. minutě rakouský obránce Philipp Mwene, jelikož z hranice šestnáctky milimetrově zamířil k pravé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espnl.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele