základní část, 18. kolo
21.12.2021 18:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

Vitesse se proti Zwolle trápilo, nakonec ale dosáhlo na těsné vítězství

Vitesse ve vloženém 18. kole mělo hodně práce s beznadějně posledním Zwolle a na konci úvodního dějství to dokonce vypadalo, že bude prohrávat, ovšem to se nestalo a vítěznou branku pak vsítilo ihned po změně stran. Díky nejtěsnější výhře v poměru 1:0 se v tabulce prozatím vyhouplo na čtvrtou pozici s třiatřiceti body. Hosté naopak prohráli v lize potřetí v řadě a na kontě stále mají pouhých šest bodů, což je v této fázi vskutku tristní bilance.

PEC v prvním poločase drželo se svým favorizovaným konkurentem krok ve všech ohledech a dokonce zaznamenalo více střeleckých pokusů, ovšem gólově se prosadit nedokázalo. Úvodní větší možnost tohoto úterního utkání byla k vidění po necelých devíti minutách, kdy z pravé strany vystřelil Tedič a brankář Houwen odvrátil jeho pokus na rohový kop. Po jeho zahrání tvrdě vypálil z dvanácti metrů Van den Belt a Houwen zkrotil balón ve svých rukavicích.

Zhruba po odehrané půlhodině předvedl dravý průnik Loïs Openda a v pádu se dostal do zakončení z mírného úhlu, avšak gólman Lamprou přeci jen vytěsnil míč o kousek vedle protější konstrukce. Zwolle z ničeho nic rozvlnilo síť v nastaveném čase první půle, neboť s pomocí levé tyče skóroval svým přízemním pokusem Saymak, nicméně tento gól nakonec neplatil kvůli předchozímu ofsajdu Adžiče.

SBV rozhodlo o svém úspěchu ve 47. minutě. Aktivní Openda převzal vynikající kolmici do volného prostoru od Frederiksena a pak chladnokrevně zakončil doprostřed branky kolem naprosto bezmocného Lamproua. Stejný hráč mohl navýšit náskok favorita v polovině druhého dějství, jenže tentokráte nebyl úspěšný při svém samostatném úniku a Lamproua trefil pouze do nohy.

V samém závěru chtěl definitivně rozhodnout český obránce Tomáš Hájek, jenž přišel na trávník v 78. minutě, ale proti jeho nebezpečné ráně opět parádně zasáhl famózní hostující strážce.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavé, za 1,7 dali v 16. kole 2 goly. Za 1,58 jeden .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele