základní část, 16. kolo
12.12.2021 14:30 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Vitesse (© AFP)

Vitesse nezářilo, výhru nad Heraclesem přesto slavilo

Heracles neodvedlo především v prvním poločase vůbec špatný výkon, jenže po přestávce za nerozhodného stavu inkasovalo z penalty a ve zbytku klání na nepříznivý vývoj již zareagovat neumělo. Vitesse žádné dechberoucí vystoupení nevykázalo, kdo však přece jenom snesl lepší posudek, to byl jeho útočník Loïs Openda, který se stal klíčovým mužem tohoto měření sil.

Hosté možná zprvu působili trochu aktivněji, lépe řečeno arnhemský výběr směrem dopředu nehrozil prakticky vůbec. Během hodnocení zhruba úvodní čtvrthodinky stojí jaksi za zmínku možná střela Quagliaty, avšak ten cílil opravdu hodně mimo domácí bránu. V 19. minutě pak pálil na druhé straně o dost nebezpečněji Buitink, jenže brankář Blaswich úspěšně zakročil.

Ve 22. minutě se poprvé měnilo skóre tohoto utkání. Napravo se uvolnil Sierhuis, který hned adresoval prudkou přihrávku na hranici brankového území, tam si seběhl Laursen, jenž balón protečoval ke vzdálenější tyčce. Vitesse tenhle okamžik příliš nevybudil. A i nadále bylo jeho účinkování na hřišti spíše pasivní, z jakési letargie ho ale každopádně vysvobodila 31. minuta.

Bazoer trochu krkolomně prostrčil míč k Opendovi, ten za vápnem napřáhl levačkou a jeho přízemní pokus skončil přesně u bližší tyčky. Rozhodující moment zápasu pak přišel na řadu krátce po obrátce. Ve vlastní šestnáctce si počínal nedovoleně bránící de la Torre, který stáhl na zem Tronstada, sudí Manschot nařídil pokutový kop a ten bez obtíží zužitkoval Openda.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele