základní část, 12. kolo
07.11.2021 16:45 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse zaskočilo rozjetý Utrecht a přehrálo ho v poměru 2:1

Utrecht se v poslední době prezentoval skvělými výkony na ligové scéně a v minulých šesti duelech hned pětkrát vyhrál, ovšem nyní na půdě konkurenčního Arnhemu nezvládl první poločas a domů nakonec odjíždí s prázdnou po výsledku 1:2. V tabulce Eredivisie se proto propadl na čtvrtou příčku s třiadvaceti body. SBV po pohárovém neúspěchu s anglickým Tottenhamem (2:3) zabralo, na kontě má jen o jeden bod méně než FC a patří mu pátá pozice.

Domácí celek začal naprosto fantasticky a již po necelých sedmi odehraných minutách se dostal do vedení. Špatnou zpětnou přihrávku do pokutového území vystihl Nikolai Baden Frederiksen, který pak pohotově obešel vyběhnutého gólmana Paese a zcela odkrytou branku nemohl minout. Hosté chtěli srovnat stav po necelé čtvrthodině hry, ale rozběhnutý Ramselaar selhal tváří v tvář proti brankáři Schubertovi a z bezprostřední blízkosti ho nepropálil.

Svěřenci trenéra Thomase Letsche navýšili svůj náskok v nastaveném čase úvodního dějství. O naprosto fantastický gól se postaral Riechedly Bazoer, jenž svým stříleným centrem z více jak pětatřiceti metrů nachytal na švestkách překvapeného Paese a naprosto senzačně uklidil balón do levé šibenice. SBV si po změně stran hlídalo dostatečný náskok, hosté ale dokázali zdramatizovat tento duel zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Tentokráte tomu předcházela obrovská hrubka Schuberta, třiadvacetiletý německý rodák totiž neudržel ve svých rukavicích měkounký centr v podání Zagreho a míč mu k jeho údivu zapadl do vlastní sítě. Utrecht hrál ve zbývajícím průběhu na obrovské riziko a klub z Arnhemu toho mohl využít, nicméně Huisman nejprve pálil těsně vedle levé tyče a pak v páté nastavené minutě neskutečně zasáhl Paes proti hlavičce Doekhiho i následné dorážce Vroegha. V téměř třináctiminutovém dlouhém nastavení se již nic dalšího nestalo a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele