základní část, 20. kolo
22.01.2022 18:45 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Oslabené Vitesse tahalo za kratší konec, doma zaslouženě padlo s Groningenem

Desetizápasová šňůra bez porážky je u konce. Vitesse neodvedlo vůbec dobrou práci v duelu s Groningenem, ten naopak zužitkoval všechny vlastní přednosti a utnul umným způsobem sérii čtyř proher v řadě napříč všemi soutěžemi. Oním osudným momentem, který misky vah začal převažovat na stranu Trots van het Noorden, se zřejmě stalo vyloučení Loïse Opendy.

Domácí byli i díky daleko lepšímu rozpoložení, než v jakém se nacházel jejich sok, pasováni do role mírného favorita, nicméně první půle jako by vůbec nenaznačovala, že by této výhody hodlali náležitě využít. Sporadicky se dostávali do nějakých šancí, přičemž ve 35. minutě se jim situace vážně notně zkomplikovala. Museli totiž skousávat hru bez jednoho hráče v poli.

Openda se ve středu pole v lítém souboji zbytečně ohnal po bránícím te Wierikovi, rozhodčí Higler se jal podívat na video a po shlédnutí záběrů mu ukázal červenou kartu. Přesilovku se Groningenu podařilo upotřebit velmi brzy, konkrétně ve 39. minutě, centr ze standardky od Suslova z levé strany doputoval na hlavu nikým nehlídaného Larsena, jenž pohotově zacílil.

V 65. minutě mohl náskok hostů navýšit z dobré pozice de Leeuw, jeho zakončení ale přesné nebylo, o pár chvil později se už však přece skóre měnilo, to když se Suslov hnal do brejku, uvolnil v šestnáctce Larsena, jehož pokus zastavil brankář Houwen, ovšem norský útočník se každopádně ještě dostal k přihrávce, a tu i díky tlaku de Leeuwa tečoval do vlastní sítě Dasa.

Definitivně pak Vitesse poslala na kolena 71. minuta, mužstvo ze severu Nizozemska si na své konto připsalo již svou třetí trefu, poněvadž Abraham zachytil mizernou rozehrávku Dasy a následně van Kaam zamířil do spodního rohu brány. Arnhemský výběr dokázal v 76. minutě pouze snížit stav, gólman Leeuwenburgh svým velkým zaváháním nabídl skórování Orozovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele