základní část, 34. kolo
15.05.2022 14:30 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Mistrovský Ajax se rozloučil se sezónou remízou na půdě Vitesse

Sto třicáté výročí od založení klubu oslavilo Vitesse poměrně povedeným způsobem. Uhrálo totiž plichtu s čerstvě korunovaným mistrem z Ajaxu, který se definitivně loučil s érou trenéra Erika ten Haga. Domácí tak udrželi své šesté místo, zaručující posezónní play-off o evropské poháry, i kdyby však neuspěli, stejně by z něj nespadli, protože Utrecht nestačil na Willem II.

V první solidní příležitosti se zjevil v 5. minutě Tadič, který se ve vápně dostal k odraženému míči poté, co nevyšla spolupráce Hallera s Brobbeym, nicméně Srbova střela skončila pouze vedle brány brankáře Schuberta. Ve 13. minutě se ozvali i svěřenci kouče Thomase Letsche, to když se po brejku propracoval k zakončení Openda, jenomže ani on nezacílil nejpřesněji.

Po čtvrthodině již přece došlo na první změnu skóre. Tadič totiž vyslal ukázkovou kolmici do pokutového území, kam si seběhl Brobbey, který byl u balónu o chvilku dříve než vyběhnuvší Schubert, a proto se radoval ze vstřeleného gólu. Arnhemský výběr opravdu dost ztuha hledal skulinky v soupeřově obraně, ani de Godenzonen v útoku nijak výrazně nezářili, a tak další přesné zásahy byly k vidění až po obrátce. Hosté sice do druhé půle vstoupili zostra, nicméně Brobbey tentokráte z blízkosti na Schuberta nevyzrál, takže domácím vlastně nabídli prostor pro vyrovnání. A o to se postarala v 52. minutě jejich největší ofenzivní zbraň Openda, jehož z levé strany pobídl svou přesnou nahrávkou na hranici brankového území křídelník Manhoef.

Tenhle okamžik jako by vážně rozboural dosavadní pohodu Ajaxu, který se jevil do té chvíle jako pevný a nepropustný protivník. V 54. minutě ještě Buitink neohrozil napřímo gólmana Gortera, jeho dělovka doputovala do zámezí, ovšem v 56. minutě znovu zaúřadoval Openda, jelikož se k němu odrazila meruna od ležícího Blinda po střele Buitinka. Prvotní pokus ještě stačil Gorter bravurně polapit, na následné doklepnutí už však v podstatě reagovat ani nemohl.

Hosté mohli odpovědět prostřednictvím Berghuise, jemuž míč sklepl na volej Brobbey, avšak jeho dělovka rozezvonila pouze brankovou konstrukci. Poněvadž v 70. minutě odmítl šanci na zkompletování hattricku Openda, došlo v 87. minutě na finální úpravu skóre ze strany Ajaxu, který udeřil po rohovém kopu Berghuise a přesné hlavičce Álvareze, směřující na zadní tyčku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele