základní část, 6. kolo
21.09.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Willem navázal na vynikající formu i ve Waalwijku a je druhý

Willem sice v svém úvodním zápase nové sezóny jasně prohrál, ovšem od té doby působí naprosto suverénním dojmem. Po třech výhrách a jedné remíze potvrdil vynikající formu v derby Severního Brabantska s Waalwijkem a po dvou trefách v úvodní čtvrthodině druhého dějství získal již čtvrté vítězství v sezóně. Tabulkou se proto posunul na famózní druhé místo se třinácti body. RKC naopak nevyhrálo počtvrté za sebou a je dvanácté s patnácti body.

Hosté dokázali porazit jen na úvod Alkmaar, od té doby se jejich hra přeci jen zasekla. V úterním utkání na domácí scéně sehráli se svým protivníkem vyrovnanou partii, především první poločas nic zásadního nepřinesl. Také druhá půle se zprvu nesla v opatrném duchu, ovšem celek z Tilburgu pak z ničeho nic dostal do vedení ghanský kanonýr Kwasi Okyere Wriedt, jenž se v tomto ligovém ročníku prosadil potřetí.

Po závaru v pokutovém území Waalwijku byl nejprve zablokován Saglam, sedmadvacetiletý útočník se poté nejlépe zorientoval v před brankovém prostoru a svou dorážkou nemohl minout odkrytý prostor tří tyčí. Willem zvýšil svůj náskok přesně po odehrané hodině. Tvrdou střelu Nunnelyho z pravé strany vyrazil brankář Vaessen jen k protější tyči k volnému Matsu Köhlertovi, jenž ve skluzu bez potíží trefil prázdnou branku.

Svěřenci trenéra Freda Grima pak pozorně bránili a svého protivníka k ničemu nepustili téměř až do samotného konce. RKC dokázalo snížit ve čtvrté nastavené minutě díky přesné střele Melleho Meulensteena z hranice pokutového území do levého spodního rohu, ale na další akci mu už prakticky nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele