základní část, 10. kolo
23.10.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Waalwijk skóroval proti Spartě v závěru a získal tak nesmírně důležité vítězství

Záchranářská bitva mezi Waalwijkem a Spartou přinesla podle očekávání velmi vyrovnaný průběh, na rozhodující trefu se čekalo až do předposlední minuty základní hrací doby a vzhledem k vývoji by tomuto utkání spíše slušela remíza. Z těsného vítězství v poměru 1:0 se však přeci jen raduje domácí RKC, které nedosáhlo na tříbodový zisk osmkrát za sebou a nyní se díky tomuto úspěchu pousnulo na třinácté místo tabulky s deseti body.

Rotterdamská Sparta se naopak dále trápí, v dosavadních deseti ligových duelech zvítězila pouze jednou a s pouhými sedmi body na kontě ji patří až předposlední sedmnáctá pozice se sedmi body. Na obou soupeřích bylo od samého začátku znát, že hlavně nechtějí udělat chybu a průběh proto byl velmi opatrný. První větší šance se urodila po necelé půlhodině hry, kdy akrobaticky zakončoval Odgaard a brankář Okoye musel vytahovat míč nad svou branku.

Zhruba sedm minut před přestávkou se na opačné straně opřel do míče Vito van Crooij a gólman Vaessen dokázal ukrýt balón ve svém náručí. Také ve druhém poločase se pokračovalo v podobném duchu, domácí mohli z ničeho nic udeřit v 64. minutě. Křižná přihrávka z pravé strany totiž propadla až k pozdějšímu hrdinovi Michielu Kramerovi, jenž ale tentokráte před prázdnou brankou selhal a balón poslal příliš vysoko nad břevno.

O několik minut později se stejný hráč snažil usměrnit míč svou hlavou ke vzdálenější tyči, jenže ji minul zhruba o půl metru. Sparta neproměnila svou poslední větší možnost v 81. minutě, kdy Engels sice přehodil vyběhnutého Vaessena, ale svůj pokus usměrnil o několik metrů vedle pravé konstrukce. RKC rozhodlo o své výhře o osm minut později, kdy po pasu střídajícího Bel Hassaniho vyskočil nejvýše do vzduchu právě Kramer a svou hlavičkou pokořil bezmocného Okoyeho.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele