základní část, 4. kolo
12.09.2021 16:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Vitesse naplno uspělo na půdě Waalwijku, vítězství mu svou trefou zajistil Gboho

Po minulém výprasku na půdě Ajaxu si Vitesse napravilo svou reputaci, venku potvrdilo roli mírného favorita a na půdě Waalwijku si připsalo na své konto tříbodový rezultát. Do přestávky bylo ještě skóre vyrovnané, ve druhém poločase pak skóroval jenom Yann Gboho, jehož přesný zásah se ve finále ukázal jako ten rozhodující.

Sotva se oba týmy na hrací ploše rozkoukávaly a ověřovaly svou současnou pohodu, už domácí museli řešit nepříjemnou záležitost, protože v 8. minutě se jejich protivník dočkal vedení. Wittek rozehrál standardku z pravé strany centrem do šestnáctky, tam našel hlavičku důrazného Doekhiho, jemuž se z blízkosti zdařilo překonat gólmana Vaessena.

Ve 26. minutě se pokoušel Waalwijk zareagovat na tohle inkasování, nicméně Anita nikým nestrážený na zadní tyčce hlavou usměrnil balón jen do zámezí. Každopádně o pár chvil později již přece došlo na vyrovnání stavu, to když van der Venne prostrčil balón do středu pole na Bakariho, ten si ho posunul těsně za vápno a zacílil levačkou nekompromisně do šibenice. Marně se snažil jeho dělovku zastavit brankář Schubert.

Ovšem v 54. minutě se zase gólově prosadilo Vitesse a svůj těsný náskok pak uhájilo až do závěrečného hvizdu rozhodčího Kamphuise. Darfalou v šestnáctce přihrál nakrátko Gbohovi, jehož pokus, tečovaný bránícím Meulensteenem, doputoval do brankové sítě. Snad pouze v 70. minutě mohlo RKC opětovně klání zdramatizovat, jenomže Kramer z vyložené pozice nedobře zakončoval a namířil merunu trestuhodně mimo prostor třech tyčí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele