základní část, 15. kolo
05.12.2021 12:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Waalwijk konečně slaví, výhru s Nijmegenem zařídil až v nastavení

Waalwijk nedokázal zvítězit na ligové scéně již čtyřikrát za sebou a ani duel proti nováčkovi z Nijmegenu pro něj nezačal úplně nejlépe, ovšem krátce na to dokázal vyrovnat a o důležitém vítězství v poměru 2:1 rozhodl ve čtvrté minutě nastavení. Díky tomuto úspěchu se vyhoupl na čtrnácté místo s patnácti body, zatímco jeho nedělní protivník prohlubuje svou krizi a po druhé porážce za sebou klesl na jedenáctou příčku s devatenácti body.

Přitom svěřenci trenéra Rogiera Meijera vstoupili do tohoto utkání naprosto skvěle a krátce po odehrané čtvrthodině vedli. Slabší chvilku si vybral brankář Vaessen, který nejprve svým nepovedeným odkopem způsobil rohový kop a po jeho zahrání trestuhodně neudržel balón ve svých rukavicích, ten se vzápětí dostal k zcela osamocenému Jordymu Bruijnovi a jeho okamžitá střela z hranice brankového území zapadla přímo do pravého spodního růžku.

Vzápětí mohl navýšit vedení mírného favorita turecký útočník Akman, jenž prudce hlavičkoval ze šesti metrů, ale pozorný Vaessen tentokráte vyškrábl míč jednoruč nad svou branku. Domácím se povedlo srovnat krok ve 28. minutě, když se po kolmici na pravou stranu prosmýkl mezi dvěma bránícími protihráči Jens Odgaard a z hodně ostrého úhlu nakonec se štěstím rozvlnil síť díky odrazu od protější konstrukce.

V samém závěru prvního poločasu mohl hostům vrátit vedení Mattsson, jenomže z nadějné pozice minul levou tyč o několik decimetrů. Po přestávce byl k vidění velmi opatrný průběh a zdálo se, že se výsledek měnit nebude. Nicméně domácí přeci jen převrhli misky vah na svou stranu v úplně poslední možnou chvíli, jelikož střídající Roy Kuijpers ani ne po pětadvaceti minutách strávených na trávníku využil obrovské hrubky hostujícího Van Rooije a po nahrávce Stokkerse nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele