základní část, 31. kolo
01.05.2022 20:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Waalwijk přehrál konkurenční Groningen a přiblížil se tak k vytoužené záchraně

RKC sice dvakrát po sobě prohrálo a v Eredivisii celkově nedosáhlo na tříbodový zisk třikrát v řadě, ovšem teď díky parádnímu prvnímu poločasu porazilo nevyzpytatelný Groningen 3:1 a poskočilo na čtrnácté místo tabulky se ziskem jednatřiceti bodů, před šestnáctou barážovou pozicí Zwolle si vytvořilo již celkem solidní pětibodový odstup. FC i přes čtvrtou porážku za sebou zůstává na osmém místě zaručující dodatečné play-off o Konferenční ligu.

Hrdinou Waalwijku se v této nedělní dohrávce 31. kola stal šestadvacetiletý forvard Finn Stokkers, jenž se prosadil hned dvakrát během úvodních pětadvaceti minut. Nejprve otevřel gólový účet zápasu krátce po odehrané čtvrthodině, když se po katastrofální zpětné nahrávce Dankerluie zjevil zcela osamocen před brankářem Leeuwenburghem a propálil ho nekompromisním projektilem z hranice brankového území.

Neuběhlo ani dalších devět minut a Stokkers úřadoval podruhé, jelikož se před ním po výtečné práci Kramera otevřela zcela prázdná branka a tu ze sedmi metrů nemohl minout. FC chtělo zdramatizovat tento duel ve 33. minutě, jenomže pozdější střelec Jørgen Strand Larsen pouze orazítkoval levou konstrukci chytrým obloučkem. Domácí definitivně rozhodli o svém úspěchu zhruba pět minut před přestávkou.

Po dlouhém nákopu Büttnera se zjevil za defenzívou protivníka Richard van der Venne a geniálním lobem z osmnácti metrů překonal plachtícího Leeuwenburgha. RKC si po změně stran hlídalo pohodlný náskok, FC se zmohlo jen na snížení v 58. minutě. Prosadit se dokázal právě dvaadvacetiletý norský kanonýr Larsen, když po přistrčení nově příchozího Ngongeho nasměroval balón do odkrytého prostoru tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com. livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele