základní část, 11. kolo
31.10.2021 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Waalwijk tentokráte selhal, doma totiž podlehl Cambuuru

Waalawijk nenavázal na předchozí úspěšné období a tentokráte po třech duelech bez porážky nestačil na konkurenční Cambuur po výsledku 0:1. Naopak hosté dokázali přerušit svou třízápasovou šňůru bez porážky a do tabulky si připsali velmi důležité tři body, v Eredivisii se momentálně nacházejí na jedenáctém místě s patnácti body. Naopak RKC má na kontě o pět bodů méně a je čtrnácté.

Nedělní duel rozhodně neoplýval mnoha útočnými akcemi a oba soupeři se snažili především držet svého taktického plánu. Tyto předpoklady však mohl okamžitě převrátit moment z 10. minuty, kdy klub z Leeuwardenu zahrával pokutový kop za jasné podražení Van den Buijse na Schmidta, belgický obránce si navíc při pádu poranil ruku a musel vzápětí střídat. K penaltovému puntíku se postavil Francouz Maulun a selhal.

Svůj razantní pokus se totiž pokusil usměrnit k pravé konstrukci, ale brankář Vaessen jeho úmysl přečetl a balón odvrátil do strany daleko od své branky. Domácí se mohli z ničeho nic dostat do vedení po necelé půlhodině hry, jenže rána Odgaarda proletěla o kousek vedle levé tyče. Pak se až do konce první půle nic zásadního nestalo, Cambuur rozhodl o svém úspěchu v 63. minutě.

Jediný gól vsítil pětadvacetiletý útočník Issa Kallon, který obdržel přihrávku před branku od střídajícího Doodemana a zcela odkrytý prostor tří tyčí nemohl zblízka minout. RKC mělo blízko k vyrovnání zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jelikož aktivní Odgaard hlavičkoval do břevna, ve zbývajícím průběhu se Waalwijk již k ničemu dalšímu nedostal.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele