základní část, 1. kolo
14.08.2021 16:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Waalwijk překvapivě skolil Alkmaar, o jedinou branku se v závěru první půle postaral Kramer

Alkmaar zahájil novou sezónu neuspokojivým výsledkem. Na Mandemakers Stadium prohrál s Waalwijkem nejtěsnějším možným způsobem, a roli favorita tak nepotvrdil. RKC si naopak na úvod tohoto ročníku připsalo velmi cenný skalp. Především pro něj bylo důležité, že udrželo čisté konto, byť jeho soupeř bušil do jeho vrat, co mu síly stačily, prakticky po celých devadesát minut.

AZ začalo dobře. Po pouhých pěti minutách se zdálo, že Aboukhlal vstřelil první gól sezony, nacházel se však v ofsajdu. V 11. minutě vyslal dlouhý pas za obranu domácích Martins Indi, brankář Joel Pereira špatně odhadl celou situaci, a tak mohl de Wit snadno skórovat, avšak i v tomto případě si rozhodčí Kooij všiml ofsajdu.

Následně hrozil Gudmundsson, ovšem bez zdárného konce, později i Clasie smutnil, že jeho střela skončila vedle brány. A Karlsson se také zkoušel prosadit, a to z trestného kopu, míč po jeho zakončení nepříjemně poskakoval a brankář Joel Pereira měl potíže balón zkrotit. Tyhle neproměněné šance přišly Alkmaar draho. Kramer totiž zařídil jediný přesný zásah utkání, to když využil přihrávku zprava od Gaariho ve 45. minutě.

AZ ihned po přestávce zvýšilo obrátky. Vyrovnání mohlo padnout hned minutu po přestávce, nicméně centr Karlssona se neujal. Deset minut po obrátce měl vyrovnání na kopačce Aboukhlal, který se osmělil i o minutu později, každopádně v obou případech neuspěl. Střídající Pavlidis nebo Poku se hned několikrát ukázali rovněž jako ti nebezpeční, odpověď se snažil najít i de Wit v průběhu druhé půle, Waalwijk ale přesto těsné vedení udržel až do konce.

Autor: Patrik Sandev / az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele