základní část, 8. kolo
03.10.2021 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Ibrahim Sangaré (© AFP)

PSV se na výhru nad urputnou Spartou nadřelo

Dlouhou dobu trvalo, než se PSV, po hodně tvrdém boji, dopracovalo k očekávanému vítězství nad Spartou. Nakonec eindhovenskému celku dopomohl k úspěchu Ibrahim Sangaré, který osm minut před koncem základní hrací doby rozsekl bezbrankové skóre, přičemž krátce po něm skóroval i jeho spoluhráč Ryan Thomas. Hosté pak už jen stačili snížit, o tento počin se postaral Lennart Thy.

PSV vstoupilo do zápasu svižně. Hostující brankář Okoye byl ve střehu v 11. minutě po pokusu Sangarého, domácí záložník po dobrém centru Zahávího vypálil tvrdě, jeho soupeř se však mezi třemi tyčemi činil. O minutu později následovala další šance eindhovenského výběru, znovu zásluhou neúnavného Sangarého, jenž hlavičkoval balón do potřebného prostoru brány, avšak jeho střela byla zblokována. Též van Ginkel hodlal gólově zaúřadovat, nicméně bránu Sparty minul.

I nadále domácí celek odpaloval jeden míč za druhým k pokutovému území svého rivala, ve finále ale žádné tutové možnosti nevytěžil, a zejména také proto, že rotterdamské mužstvo bránilo kompaktně. I po přestávce se chopili iniciativy Boeren, brzy po obrátce necílil úspěšně Sangaré, Doan nasměroval merunu do levého horního rohu ze svého pohledu, tam se ovšem opět zaskvěl Okoye V 72. minutě zahrozil Zaháví, z nelehké pozice zakončil přes Okoyeho, nicméně musel smutnit, poněvadž trefil pouze tyč.

Všechny přesné zásahy tak s sebou přinesly až závěrečné pasáže klání. Sangaré zlomil odpor protivníka, to když se v 82. minutě dokázal vyhnout svým strážcům a ze středu pole namířit merunu do šibenice. Thomas o pět minut později navýšil náskok PSV, po přízemním centru od Gakpa protečoval balón za brankovou čáru. Hosté v 90. minutě rovněž dokázali rozvlnit síť, po brejku a přihrávce Engelse se prosadil Thy, další změna skóre každopádně na řadu nepřišla.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele