základní část, 13. kolo
20.11.2021 16:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV díky skvělé úvodní půlhodině zvládlo duel s Vitesse a vyhouplo se do čela tabulky

Favorizované PSV zvládlo šlágr 13. kola proti konkurenčnímu Vitesse a díky dvěma brankám během první půlhodiny uspělo v poměru 2:0. V Eredivisii tak zvítězilo potřetí za sebou a se ziskem třiceti bodů se vyhouplo na vedoucí příčku o tři body před Ajax, jehož však utkání tohoto kola ještě čeká. Hosté po špatném začátku nedokázali vymyslet v ofenzivní fázi vůbec nic a dokonce mohou být rádi, že rozdíl ve skóre nebyl mnohem vyšší.

Výběr z Arnhemu se prozatím udržel na pátém místě s dvaadvaceti body, nicméně v nizozemské nejvyšší soutěži přišel o sérii dvou výher v řadě a před důležitým vystoupením v Konferenční lize nebude dobře naladěn. Naopak eindhovenský gigant si zvedl náladu před důležitým čtvrtečním kláním Evropské ligy. Sobotní duel se přitom mohl vyvíjet zcela jinak, neboť hosté si vytvořili první gólovou možnost již po necelých čtyřech minutách hry.

Po krásné kombinaci spoluhráčů si udělal dostatek prostoru Frederiksen a poté i nebezpečně vypálil, jenomže jeho tvrdou ránu z hranice pokutového území bravurně zlikvidoval gólman Drommel. Svěřenci německého kouče Rogera Schmidta šli z ničeho nic do vedení krátce po odehrané čtvrthodině. Odražený míč se totiž dostal na kopačku volného Ibrahima Sangarého, jenž ze čtrnácti metrů chladnokrevně zavěsil do pravé šibenice.

Neuběhlo ani dalších jedenáct minut a PSV si pojistilo náskok. Po dobré práci Carlose Viníciuse napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů Bruma a přesnou bombou nedal brankáři Schubertovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Tempo hry vzápětí přeci jen opadlo, domácí chtěli definitivně rozhodnout v 59. minutě.

Perfektní zpracování předvedl špílmachr Götze a ranou z dvanácti metrů měl velmi blízko ke skórování, avšak nakonec jen orazítkoval pravou konstrukci. V samém závěru dokázal přeci jen rozvlnit síť střídající Maximiliano Romero, ale jeho trefa do hostující branky neplatila kvůli těsnému ofsajdovému postavení.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele