základní část, 18. kolo
23.12.2021 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Cody Gakpo (© AFP)

PSV přehrálo Go Ahead 2:0 a v Eredivisii "přezimuje" na první pozici

Eindhovenský celek zvládl své závěrečné utkání tohoto kalendářního roku a po výhře 2:0 nad nováčkem Go Ahead Eagles se vrátil zpět do čela Eredivisie se ziskem třiačtyřiceti bodů, před druhým Ajaxem má náskok jediného bodů a na třetí Feyenoord stále drží čtyřbodový odstup. Hosté se svým dosavadním účinkováním nebudou zklamaní, jelikož jim náleží jedenácté místo s jednadvaceti body a před šestnáctou barážovou příčkou Fortuny jsou o osm bodů.

Domácí favorit vstoupil do tohoto čtvrtečního utkání naprosto skvěle a hned svou první vážnější příležitost z 9. minuty přetavil ve vedoucí gól. Ze střední vzdálenosti totiž napřáhl Philipp Mwene a nádhernou ranou usměrnil míč přímo k levé tyčí. Pak se vyložené možnosti naprosto vytratily a zajímavá opět byla až závěrečná pětiminutovka úvodního dějství. Nejprve po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Carlos Vinicius, ovšem brankář Hahn předvedl jistý zákrok.

V nastaveném čase stanul ve stoprocentní pozici Vertessen, nicméně se svou šancí naložil bídně a balón poslal až na zcela prázdné tribuny. Hosté z Deventeru ve druhém poločase bojovali a snažili se srovnat, jenže jejich naděje se výrazně snížily v 68. minutě, neboť to Joris Kramer přehnal s razancí v souboji s protihráčem a rozhodčí Higler mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu.

Go Ahead i v oslabení mohlo senzačně vyrovnat za dalších sedm minut, ale pokus Brouwerse prolétl těsně vedle pravé konstrukce. PSV vsítilo svou druhou rozhodující trefu v 78. minutě, kdy Romero vybojoval balón na pravé straně pokutového území a vzápětí ho předložil před prázdnou branku Codymu Gakpovi, jenž se zblízka nemýlil. Poté ještě mohl skórovat Mauro Júnior, avšak Hahn ho vychytal naprosto vynikajícím zákrokem.

Autor: Viktor Sandev / livesporrt.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele