základní část, 27. kolo
20.03.2022 16:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

PSV deklasovalo Fortunu a na vedoucí Ajax opět ztrácí dva body

PSV navázalo na vynikající výkon z odvety osmifinále Konferenční ligy na půdě dánské Kodaně (4:0) a ve 27. kole Eredivisie si znovu s chutí zastřílelo, jelikož uštědřilo debakl 5:0 zachraňující se Fortuně. Jeho největší rival Ajax potřetí za sebou otočil utkání ve svůj prospěch až v samém závěru a kvůli tomu zůstává eindhovenský celek na druhém pozici se čtyřiašedesáti body o dva body právě za amsterdamským konkurentem.

Fortuna v minulém utkání proti Willemu vykázala zlepšení a získala veledůležité tři body po nejtěsnějším vítězství 1:0, avšak nyní v Eindhovenu neměla žádnou šanci na úspěch, a proto jí stále patří šestnáctá barážová příčka se ziskem dvaadvaceti bodů. Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta vládli na trávníku od samého začátku a poprvé zahrozili v 6. minutě, kdy se blýskl brankář Van Osch proti nebezpečné střele Maura Júniora.

Neuběhly však ani další čtyři minuty a PSV přeci jen vedlo. Po krásném centru z levého křídla prudce hlavičkoval izraelský kanonýr Zahavi a Van Osch vyrazil míč do strany k volnému Philippu Maxovi, jenž z mírného úhlu dokázal rozvlnit síť. Po necelé půl hodině hry se znovu zaskvěl hostující strážce proti přízemní ráně agilního Zahaviho, domácí pojistili svůj náskok ve 39. minutě.

Po rychlém útoku středem hřiště si trochu krkolomně vyměnili balón Zahavi s japonským záložníkem Ritsu Doanem a druhý zmiňovaný pak z otočky z hranice brankového území zamířil přesně do levého spodního růžku. O osudu tohoto nedělního střetnutí bylo definitivně rozhodnuto pět minut před přestávkou. Zasloužené trefy se dočkal nejlepší muž na hřišti Zahavi, který zužitkoval vynikajícího pasu Júniora z pravého křídla a nekompromisní hlavičkou zblízka zavěsil přímo pod břevno - 3:0.

Obrázek hry se neměnil ani po výměně stran, v úvodní desetiminutovce druhého dějství neproměnili své možnosti Zahavi s Maxem a přesně v polovině brilantně zasáhl Van Osch proti pohotové hlavičce Gutiérreze. Tým ze Sittardu mohl zaznamenat alespoň čestný úspěch zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, jenomže Semedo svou bombou pouze napálil pravou konstrukci.

Fortuna obdržela čtvrtou branku v 77. minutě. Bruma totiž dostal až příliš prostoru v pokutovém území a z dvanácti metrů chladnokrevně propálil bezmocného Van Osche. Ani ne o pět minut později uzavřel gólový účet zápasu Carlos Vinícius, neboť střílenou nahrávku Joeyho Veermana nasměroval doprostřed poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak je možné, že nikdo těm nagelovaným slečinkám nepověděl, že nižší kurz nesmí vyhrát o více golu ????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele