základní část, 21. kolo
05.02.2022 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

PSV padlo podruhé v řadě, po neúspěchu s Ajaxem nestačilo doma ani na Alkmaar

Poměrně vyrovnané měření sil nakonec přece našlo konečného vítěze. PSV tak na porážku ze šlágru kola s Ajaxem z minulého týdne navázalo jen dalším nezdarem a citelně oslabilo pozici na druhém místě. Alkmaar naopak napravil své předchozí nečekané zaváhání s Cambuurem a upevnil si postavení v první pětce průběžného pořadí v rámci Eredivisie.

Přitom PSV vstoupilo do utkání velmi pozitivně a už v 19. minutě mohlo oslavovat aktuální vedení. Na centr z rohu od Gakpa si ve vápně naskočil Obispo, který tvrdě zacílil pod břevno. Nicméně AZ nakonec stačilo ještě do přestávky také gólově udeřit a vykázalo na počet šancí, kterých opravdu nebylo příliš na obou stranách, solidní efektivitu.

Wijndalovi se nalevo zdařilo velmi dobře zapracovat, stihl udržet míč na hrací ploše a ještě ho poslat do zadní části pokutového území blíže směrem k pokutové značce, tam se objevil Martins Indi, jenž levačkou snadno přelstil brankáře Mvoga. V závěru půle mohli domácí znovu zaslat balón do sítě, na zadní tyči ovšem z blízkosti zásadně selhal zakončující Sangaré.

Ani ve druhém dějství na řadu brankové možnosti nepřicházely s takovou pravidelností, jak by se dalo od dvou celků z popředí tabulky očekávat. V 65. minutě mohl hnout nerozhodným stavem Vertessen těsně po střídání, jeho pokus však zvládl zlikvidovat gólman Vindahl. V 68. minutě neuspěl další z náhradníků Aboukhlal, tentokráte ten hostující, vůči Mvogovi.

Klíčový moment duelu přišel na řadu v 75. minutě. A pro eindhovenský výběr se jednalo o hodně nešťastnou událost, která přisoudila uzmutí tří bodů do Alkmaaru. Dlouhý nákop od Sugawary propadl až do cesty Aboukhlala, který natolik svým pohybem zmátl Mvoga, až ve finále meruna propadla ke zcela nehlídanému Karlssonovi, a ten poté bez problémů skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, az.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5,44-4,87. Jeden z těch dvou -snad.

Reagovat
smazaný uživatel

V piči toto.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele