základní část, 19. kolo
14.01.2022 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PEC se skvěle vyrovnalo s koronavirem a bezzubý Willem porazilo 2:0

Domácí Zwolle bylo před tímto utkáním zasaženo koronavirem a dokonce žádalo o odložení páteční předehrávky 19. kola s trápícím se Willemem, ovšem i přesto nastoupilo a nakonec vybojovalo hodně důležité vítězství v poměru 2:0. V této sezóně dosáhlo na tříbodový zisk teprve podruhé a s devíti body na kontě je stále beznadějně poslední, nicméně na druhou stranu je to pro něj vynikající start do druhé poloviny tohoto ročníku.

Celek z Tilburgu naopak prohloubil své trápení, v nejvyšší nizozemské soutěži prohrál již podeváté za sebou a stále mu tak patří čtrnáctá příčka s osmnácti body. Na půdě osmnáctého týmu tabulky předvedl hodně nepovedený výkon, jelikož kromě dvou inkasovaných branek nevystřelil za celých devadesát minut ani jednou mezi tři tyče. Pokud se bude chtít oddálit sestupovým pozicím, tak se jeho rozpoložení bude muset v co nejbližší době výrazně změnit.

Hrdinou PEC se stal Thomas van den Belt, který vsítil obě branky svého výběru a svůj klub dostal do vedení už ve 25. minutě. Teprve dvacetiletý záložník si zpracoval vynikající centr z křídla od Van Polena a poté napřáhl z hranice pokutového území, jeho pohotová střela zapadla do levé části branky kolem marně se natahujícího brankáře Wellenreuthera. Hosté se od této chvíle snažili přidat, ale v ofenzívě byli naprosto bezmocní.

Postupem času navíc začali hrát na velké riziko a Van den Belt toho využil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Náskok outsidera definitivně pojistil po nabídce od Darfaloua a ze čtrnácti metrů uklidil balón přímo do levého spodního růžku. Ve zbývajícím průběhu se nic zásadního nestalo a Zwolle tak dosáhlo na překvapivý skalp, za sedmnáctou Fortunou v tuto chvíli zaostává o čtyři body.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele