základní část, 6. kolo
22.09.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Zwolle konečně skórovalo, svůj první bod sezony vybojovalo proti Spartě

Zwolle konečně dokázalo přerušit čekání na ligovou branku i první bodový zisk, ovšem vzhledem k průběhu nebude ani s remízou 1:1 proti rotterdamské Spartě příliš spokojeno. Šňůra PEC bez vstřelené branky se zastavila na 458 minutách, avšak druhou trefu přidat nedokázalo a s jediným bodem na kontě se tak v tabulce stále nachází na poslední osmnácté pozici. Hosté naopak neprohráli potřetí za sebou a jsou jedenáctí se šesti body.

Svěřenci trenéra Henka Frasera vstoupili do tohoto středečního utkání naprosto parádně a ani ne po šedesáti odehraných sekundách se dostali do vedení. Na levém křídle totiž dostal až příliš prostoru Meijers, který svým nadýchaným pasem našel před brankou volného Vita van Crooije a ten svou prudkou hlavičkou překonal brankáře Lamproua. Domácí ale tento moment nepoložil a ani ne o sedm minut později srovnali stav.

Jejich střeleckou smůlu prolomil teprve dvacetiletý útočník Daishawn Redan, jenž využil parádní práce Nakajamy na levém křídle a po jeho zpětné přihrávce pokořil gólmana Okoyeho střelou z pěti metrů. Hosté si mohli vzít zpět ztracený náskok krátce po odehrané čtvrthodině, jenomže dělovku Smeetse brilantně zlikvidoval Lamprou. Krátce před přestávku naopak mohli otočit vývoj domácí, nicméně s ranou Kastaneera si poradil pozorný Okoye.

Druhý poločas byl nejprve v režii rotterdamského klubu, ovšem připravený Lamprou nepřipustil změnu skóre po pokusech Abelse s Emeghou. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl o osudu tohoto utkání rozhodnout domácí Reijnders, ale když pálil o několik decimetrů nad horní tyčku, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele