základní část, 1. kolo
15.08.2021 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Vítězství Vitesse na půdě Zwolle se zrodilo v prvním poločase

Stejně jako loni by i letos Vitesse velmi rádo usilovalo o pozice zajišťující evropské poháry pro příští sezónu. Zatím má dobře nakročeno k postupu do skupinové fáze nově vytvořené Konferenční ligy, ve třetím předkole nedávno vyřadilo irský Dundalk a start do Eredivisie mu vyšel také solidně. O jediný přesný zásah ve Zwolle se postaral Nikolai Baden Frederiksen.

Arnhemský celek, který v základní sestavě přivítal i českého rodáka Tomáše Hájka, se poprvé osmělil v útoku už v 1. minutě, z dobré pozice hlavičkoval Oroz, nicméně pouze do míst, kde stál připravený brankář Lamprou. Ve 20. minutě již na řadu přišel klíčový moment střetnutí. Manhoef prostrčil míč do středu pole a Frederiksen nasměroval míč po zemi přesně k tyčce.

Opravdu velmi stěží domácí hledali nějakou odpověď na tohle inkasování, a to prakticky po celý zbytek herního času. Vitesse nemuselo odvést žádný dechberoucí výkon, stačilo mu jen plnit si důležité úkoly v obraně. Ve 48. minutě mohl vyrovnat Kastaneer, ale bránu přestřelil, v zakončení se poté nedařilo ani Saymakovi a v 81. minutě taktéž hlavičkujícímu Tedičovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele