základní část, 16. kolo
11.12.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Zwolle selhalo v klíčovém duelu s Fortunou a podlehlo jí 0:1

Beznadějně poslední Zwolle sice v předchozích dvou duelech neprohrálo a získalo dva cenné body po remízách s Waalwijkem (0:0) i Groningenem (1:1), jenomže ve velmi důležité bitvě s konkurenční Fortunou se gólově neprosadilo a utrpělo již svou třináctou porážku v sezóně. V tuto chvíli má na kontě jen šest bodů a za sedmnáctou Spartou zaostává o bodů šest. Hosté naopak po třetí výhře tohoto ligového ročníku poskočili na šestnáctou pozici s dvanácti body.

PEC sice jasně dominovalo po herní stránce a balón drželo téměř ze sedmdesáti procent, avšak za celých devadesát minut vystřelilo přímo na branku jenom jednou, zatímco Fortuna pálila mezi tři tyče dokonce osmkrát a v jednom případě rozvlnila síť. Svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho hráli chytře a především čekali na rychlé brejky, soupeře také ohrožovali ze standardních situací a po rohových kopech.

Do vedení se mohla dostat již v 7. minutě, avšak přízemní pokus Seuntjense dokázal zneškodnit pozorný brankář Lamprou. Po necelé čtvrthodině hry se musel hostující strážce vytáhnout podruhé, tentokráte si totiž poradil s nebezpečným pokusem řeckého záložníka Samarise. Lamprou pak držel svůj výběr až do konce úvodního dějství a hlavně díky němu se odcházelo do kabin za nerozhodného bezbrankového stavu.

Nicméně čisté konto nakonec neudržel, jelikož rozdílovou trefu inkasoval krátce po odehrané hodině. Paradoxem je, že tomu předcházela jeho gigantická chyba, protože neudržel balón ve svých rukavicích a doslova ho předložil teprve devatenáctiletému surinamskému obránci Nigelu Lonwijkvi, jenž už bez potíží rozvlnil síť. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zajímavému nedošlo a domácí se proto dostávají ještě do větších potíží.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway,com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele