základní část, 23. kolo
19.02.2022 16:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Waalwijk neudržel vedení v Nijmegenu a nakonec bere bod

Waalwijk byl na půdě Nijmegenu velmi blízko k zisku nesmírně cenného tříbodového zisku, ovšem velmi brzké vedení neudržel a kvůli inkasované brance dvě minuty před koncem základní hrací doby odjíždí domů s bodem po remíze 1:1. V tabulce se osamostatnil na třináctém místě s třiadvaceti body, jeho protějšek se prozatím vyhoupl na osmou pozici s jednatřiceti body.

Domácí sice drželi míč v celém průběhu z více jak sedmdesáti procent a na trávníku byli opticky mnohem agilnější, avšak hned z první akce sobotního zápasu krátce po odehrané čtvrthodině prohrávali. Brankář NEC Branderhorst váhal s rozehrávkou tak dlouho, až přihrál příliš pozdě stojícímu Iván Márquezovi. Toho obral o balón důrazný Richard van der Venne a sám tváří v tvář proti brankáři Nijmegenu zakončil přesně do pravého spodního rohu.

Mírný outsider mohl zvýšit náskok zhruba deset minut před přestávkou, ale Odgaard po fantastickém samostatném úniku na pravém křídle mířil zhruba o metr vedle bližší tyče. NEC po změně stran přeci jen zabralo a stále častěji se tlačilo na útočnou polovinu. Ke kýženému gólu mělo blízko v 51. minutě po rohovém kopu, ale hlavičku z hranice brankového území dokázal odvrátit z brankové čáry dobře postavený Kramer.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga mohli definitivně rozhodnout o svém úspěch o čtrnáct minut později. Na krásný pas Odgaarda z pravé strany si naběhl aktivní Richard van der Venne, nicméně z bezprostřední blízkosti nevyzrál na famózního Branderhorsta a ten si vzápětí poradil i se závěrečnou dorážkou. Domácí vytěžili ze svého tlaku vyrovnávací trefu v 88. minutě. Tavsan se výborně uvolnil na pravém křídle a před branku poslal střílený centr, který trochu akrobaticky usměrnil do sítě rozběhnutý Jonathan Okita.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele