základní část, 16. kolo
12.12.2021 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Carlos Vinícius (© AFP)

PSV v hodině dvanácté otočilo vývoj v Nijmegenu a dostalo se do čela tabulky

PSV opět nepředvedlo úplně optimální výkon na půdě nováčka z Nijmegenu a ještě necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem prohrávalo, ovšem poté dokázalo dvakrát skórovat a nakonec tedy dosáhlo na nesmírně důležité vítězství v poměru 2:1. Díky této výhře a pár hodin staré porážce Ajaxu s Alkmaarem (1:2) poskočilo na vedoucí příčku Eredivisie se sedmatřiceti body, právě před druhým AFC i třetím Feyenoordem se nachází o jediný bod.

NEC prohrálo v nejvyšší soutěži potřetí v řadě a na tříbodový zisk dokonce nedosáhlo pětkrát po sobě, v tabulce proto kleslo na dvanácté místo s devatenácti body. Přitom tým vedený koučem Rogierem Meijerem začal naprosto famózně a hned po první vážnější akci z 8. minuty šel do vedení. Razantní přímý volný kop Schöneho totiž odvrátil gólman Drommel jen do strany k volnému Magnusu Mattssonovi, který pak zblízka snadno rozvlnil síť.

Přesně v polovině první půle mohl zvýšit náskok outsidera El Karouani, ale jeho přízemní projektil brilantně zlikvidoval Drommel. Krátce po odehrané půlhodině mířil těsně vedle Bruma, zhruba pět minut před přestávkou se poprvé vytáhl gólman Branderhorst proti pokusu ze střední vzdálenosti v podání Maura Júniora. Domácí rozhodně nepolevovali a v 50. minutě byli blízko ke vstřelení druhé trefy, jenomže Drommel zkrotil ve svých rukavicích střelu Bruijna.

Eindhovenský klub se poprvé prosadil po hodině hry, jenže gól z dorážky od Sangarého neplatil kvůli předchozímu nedovolenému zákroku při útočné akci. Hosté postupně zvyšovali obrátky a regulérního vyrovnání se dočkali v 80. minutě. Střídající Yorbe Vertessen si naskočil na perfektně zahraný rohový kop Gakpa a hlavičkou umístil balón přímo do vzdálenějšího dolního rohu.

Domácí se od tohoto okamžiku pouze bránili a na defenzivní pojetí doplatili v poslední minutě základní hrací doby. Rozhodující trefu této nedělní dohrávky 16. kola vsítil šestadvacetiletý brazilský útočník Carlos Vinícius, jenž po pasu z levého křídla a akrobatického sklepnutí Romera stanul před odkrytou brankou a tu z bezprostřední blízkosti nemohl minout.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele