základní část, 20. kolo
23.01.2022 12:15 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Feyenoord čtyřmi góly rozdrtil domácí Nijmegen

Feyenoord dokázal porazit domácí Nijmegen, nasázel mu čtyři branky a dál udržuje relativně hratelnou vzdálenost od první dvojice. O vítězství rozhodla až druhá půle, neboť do kabin šli oba soupeři za stavu 1:1.

Zatímco první poločas se favoritovi utkání příliš nepovedl, druhý už probíhal zcela podle jeho představ a not. Feyenoord za hladkou výhru vděčí především mladému tureckému záložníkovi Orkunovi Kökçümu, který se prosadil hned dvakrát. Úvod utkání se ale povedl mnohem lépe domácímu Nijmegenu.

Domácí nejprve přežili šanci Bryana Linssena, z níž rezultoval nebezpečný rohový kop. V sedmnácté minutě už se ale ujali vedení. Zkušený dánský záložník Lasse Schöne se v pokutovém území dostal do výhodné střelecké pozice a následně mu byla umožněna i dorážka. Z ní už se mýlit snad ani nešlo a hostující brankář Justin Bijlow kapituloval jako první.

Váhy se ve prospěch favorizovaného Feyenoordu začaly naklánět až po půl hodině hry. To sudí Van Boekel pískal faul v šestnáctce, kterého se dopustil faulující Magnus Mattsson. Sudí neměl na výběr a jeho počínání ohodnotil pokutovým kopem. K němu se postavil mladík Orkun Kökçü a nemýlil se - 1:1.

Posléze se mohl dočkat obratu a vedoucího gólu hostující celek po rohovém kopu, jenže hlavičkující Lutsharel Geertruida poslal míč hlavou jen těsně vedle tyče. To bylo z první půle vše a minimálně hosté museli mít pocit, že šla odehrát mnohem lépe. Tenhle pocit si ale uchovali i po přestávce, neboť po změně stran už to byla jednostranná záležitost.

Nejprve se jim osm minut po rozehrání druhého poločasu povedlo otočit výsledek. A opět u toho byl šikovný středopolař Orkun Kökçü. Tentokrát předvedl trochu víc ze svého repertoáru. Asi třicet metrů od brány se dostal k míči, udělal s ním pár kroků a když viděl, že ho nikdo neatakuje, vypálil. A bylo to správné rozhodnutí, protože jeho přesně umístěná dělovka poslala míč do sítě a brankář Mattijs Branderhorst plachtil vzduchem zbytečně - 2:1.

Touto brankou byl jakýkoli odpor domácích zlomen. Po hodině hry přidal další branku zkušený útočník Alireza Jahanbakhsh, který se ve vápně probojoval k míči a propálil všechno před sebou. Dal svou šestou soutěžní branku v sezoně. Závěr taky patřil Feyenoordu, protože v nastavení, kdy domácí už hráli bez vyloučeného Márqueze, se přesnou hlavičkou postaral o čtvrtou branku Guus Til.

Autor: Ondřej Pražák / livesport.cz, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele