základní část, 6. kolo
22.09.2021 18:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Utrecht se vrátil do formy a nováčka z Nijmegenu přehrál o tři branky

Utrecht nemohl být se svými výkony z poslední doby příliš spokojený, avšak v Nijmegenu se mu dařilo střelecky a nováčka letošního ročníku porazil po výsledku 3:0. Domácí sice nastřelili ve středečním utkání hned dvakrát brankovou konstrukci, ale za celých devadesát minut na brankáře Paese nevyzráli. NEC se v tabulce nachází na osmém místě s osmi body, Utrecht poskočil na solidní pátou příčku s jedenácti body.

Mírný favorit vstoupil do tohoto duelu přeci jen aktivněji a hned v 7. minutě se dostal do vedení. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko převzal balón Bart Ramselaar a nádhernou ranou z dvaadvaceti metrů zamířil přímo do protější šibenice. Nijmegen byl blízko vyrovnání krátce po dvaceti odehraných minutách, ale Tavsan se po chybě hostující obrany ocitl až v příliš ostrém úhlu a jeho tečovaný pokus nakonec skončil na břevně.

Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, NEC začalo druhý poločas s mnohem větším odhodláním. Po šesti odehraných minutách hlavičkoval z blízkosti Odenthal, jenže ani on neměl štěstí a orazítkoval horní tyčku. Domácí s přibývajícím časem stále více riskovali a nakonec na to doplatili. V 66. minutě pojistil náskok Utrechtu řecký forvard Anastasios Douvikas, jenž se v tomto ligovém ročníku prosadil již potřetí.

Ten po rychlém brejku obdržel kolmici od Boussaida, elegantně se otočil s balónem a ze čtrnácti metrů se krásně trefil k pravé tyči. Neuběhlo ani dalších třináct minut a osudu tohoto střetnutí definitivně rozhodl svým druhým zásahem Ramselaar, který tváří v tvář před gólmanem Branderhorstem nezaváhal a svou šajtli usměrnil do protějšího spodního růžku. V samém závěru ještě mohl navýšit vedení Mahi, ovšem jeho technickou střelu zastavilo břevno.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele