základní část, 11. kolo
31.10.2021 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Nijmegen si věděl s Groningenem rady a zdolal ho o tři branky

Nováček z Nijmegenu pokračuje ve velmi solidních výkonech a po svém vytouženém návratu jasně ukazuje, že hodlá setrvat v nejvyšší soutěži i v příští sezóně. Díky snadnému vítězství 3:0 nad Groningenem se v tabulce nachází na parádním sedmém místě se sedmnácti body. Naopak Groningen nenavázal na senzační úspěch s Alkmaarem (2:0), přišel o svou třízápasovou šňůru neporazitelnosti a momentálně mu patří až patnácté místo s deseti body.

Domácí tentokráte nemohli využít podpory svých fanoušků kvůli nedávnému zborcení jedné z tribun v zápase s Vitesse, nicméně na jejich výkonu to vůbec nebylo znát. Od samého začátku totiž doslova drtili svého protivníka a v úvodním poločase spalovali jednu obrovskou šanci za druhou. Vedoucího gólu se nakonec dočkali v nastaveném čase, kdy brankář Leeuwenburgh netrefil balón po riskantní zpětné nahrávce a rozběhnutý Ali Akman už měl před zcela prázdnou brankou naprosto snadnou úlohu.

Po změně stran tempo hry přeci jen lehce opadlo a NEC se hlavně soustředilo na pozornou defenzívu. Svůj náskok dokázalo pojistit v 55. minutě, jelikož po bleskově zahraném autovém vhazování vystřelil z mírného úhlu Jinathan Okita, Leeuwenburgh pak vyrazil balón jen do strany k nabíhajícímu Elayisu Tavşanovi a ten bez větších potíží zavěsil přesně pod břevno.

Groningen si ve zbývajícím průběhu marně snažil vytvořit nějaký souvislý tlak a k žádné vyložené možnosti se nedostal až do závěrečného hvizdu, naopak v nastaveném čase inkasoval potřetí. Do střelecké listiny se zaslouženě zapsal aktivní Okita, k němuž propadl centr z levého křídla od Verdonka, a z deseti metrů překonal pozdě reagujícího hostujícího strážce.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele