základní část, 34. kolo
15.05.2022 14:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Heracles musí do baráže, v přímé bitvě o záchranu nestačil doma na Spartu

Heracles tvrdě doplatil na výpadek formy ze závěru sezóny, v posledním kole doma nestačil na Spartu, která s ním soupeřila napřímo o ligovou záchranu, a poněvadž Fortuna v souběžně hraném klání zvládla vyhrát na půdě Nijmegenu, bude se muset ještě rvát v dodatečné baráži. Bezpečná patnáctá příčka unikla domácím o jeden jediný bod, hosté naopak slavili udržení se.

Rotterdamský celek v posledních kolech vykazoval bezpochyby lepší formu než jeho rival, a protože ve 26. minutě napálil Ouahim z blízkosti jen brankovou konstrukci, mohl se právě on ujmout vedení v konečných pasážích prvního dějství. Jakýsi Namliho nenápadný centr z pravé strany doplachtil ve vápně až k Verschuerenovi, který se v ofsajdu neocitl, a tak z vyloženého postavení bez problémů přelstil gólmana Buckera. I druhá půle pak vyšla daleko lépe Spartě.

Nutno však podotknout, že kdo ví, jakým směrem by se utkání upínalo, kdyby za hru rukou ze strany Meijerse ve vlastní šestnáctce byla nařízena penalta pro Heracles. VAR ale učinil všem takovým scénářům přítrž a hosté naopak v následných okamžicích svůj náskok nadobro jistili dvěma přesnými zásahy. Nejprve cílil do prázdné brány Thy po přihrávce zleva od Meijerse a pak se střelecky prosadil rovněž Engels po pobídce Pinta. V 83. minutě stačil Bakis po pasu de la Torreho pouze mírnit následky konečné porážky, která klub z Almela odsoudila k dalším nepříjemným starostem. Utrpěl mimochodem už svůj třetí, fatální bezbodový nezdar za sebou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele