základní část, 15. kolo
04.12.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Heerenveen zvládl vyrovnaný duel proti Heraclesu díky trefě Joeyho Veermana

Heerenveen potvrdil zlepšující se formu i na půdě tápajícího Heraclesu a díky rozdílovému gólu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. V Eredivisii tak neprohrál čtyřikrát za sebou a z toho podruhé vyhrál, v tabulce se proto posunul na solidní osmé místo s jednadvaceti body. Naopak klub z Almela prohrál již potřetí za sebou a v tabulce je stále až čtrnáctý se čtrnácti body.

Přitom v tomto sobotním utkání nepředvedl úplně špatný výkon, jenomže znovu mu to příliš neklapalo v ofenzívě a do střelecké listiny se tedy nezapsal. První větší možnost si vytvořil po necelých dvaceti minutách hry, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Bakis, ovšem jeho pokus byl na poslední chvíli zablokován. SC se mohlo dostat do vedení po necelé odehrané půlhodině, ale Henk Veerman poslal svůj přízemní pokus o kousek vedle pravé tyče.

V poslední minutě základní hrací doby úvodního dějství byl opět vidět stejný hráč, nicméně ani tentokráte neusměrnil míč do prostoru tří tyčí o několik decimetrů. Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil a mírně navrch měli domácí, ale v 58. minutě orazítkoval Laursen svou dělovkou z hranice pokutového území pouze břevno a o pár minut později hlavičkoval nepřesně Bakis po rohovém kopu z pravé strany.

Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena z ničeho nic rozhodli o svém úspěchu v 79. minutě. Třiadvacetiletý záložník Joey Veerman obdržel vynikající přihrávku od Nygrena a ze čtrnácti metrů se s naprostou přesností trefil do pravého spodního rohu. Heracles si ve zbývajícím průběhu žádný výrazný tlak nevypracovalo, v příštím kole proto bude mít co napravovat v Arnhemu s Vitesse. Heerenveen se v domácím prostředí střetne s podceňovanou Spartou.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele