základní část, 3. kolo
29.08.2021 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nijmegen skolil oslabený Heracles, o jeho výhře rozhodl Akman

Nijmegen navázal na minulý skalp Zwolle, venku získal své druhé vítězství v Eredivisie, to když se mu povedlo nejtěsnějším možným způsobem přetlačil Heracles. Ten má tak na svém kontě po třech odehraných kolech pouze jeden bod. V nynějším duelu mu vaz srazilo zřejmě především vyloučení Sinana Bakise ze 41. minuty, které soupeř ztrestal krátce po obrátce trefou Aliho Akmana.

Kdo ví, jakým směrem by se tohle střetnutí upínalo, kdyby ve 39. minutě zpoza šestnáctky nenamířil merunu do brankové konstrukce dobře pálící Vloet. Krátce na to se jaksi situace na hrací ploše vyhrotila a lehkou strkanici mezi hostujícím stoperem Ivánem Márquezem a domácím útočníkem Bakisem vyřešil rozhodčí Kamphuis žlutými kartami pro oba rozdováděné kohouty. Smůla pro sedmadvacetiletého Turka, že už jeden osobní trest inkasoval ve 27. minutě, dále ve hře po udělené červené kartě nepokračoval, a své spoluhráče tak poměrně zbytečně oslabil.

Přesilovku se zdařilo NEC zužitkovat v 50. minutě. El Karouani stačil udržet míč ve hřišti, poslal centr na zadní tyčku, kam si naběhl Akman, a ten z blízkosti skóroval. Na tohle inkasování malátný výběr z Almela reagovat nedokázal. Mohl být navíc rád, že jeho rival své vedení ještě nenavýšil hlavně v 77. minutě, protože penaltu, nařízenou za přestupek bránícího de la Torreho, který ve vlastním vápně stáhl k zemi podnikajícího Bruijna, neproměnil sám faulovaný.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele