základní část, 18. kolo
22.12.2021 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Heracles nenavázal na výhru proti Groningenu a s Cambuurem remizoval

Ve středečním velmi vyrovnaném zápase nakonec vítěz znám nebyl, povzbuzený Heracles totiž nenašel recept na houževnatě hrajícího nováčka z Leeuwardenu a remizoval s ním v poměru 1:1. Hosté se dostali do vedení po necelé hodině hry, domácí dokázali odpovědět zhruba čtvrthodiny před koncem a poté již k ničemu nebezpečnému nedošlo. Celek z Almela se posunul na třinácté místo s osmnácti body, Heerenveen má na kontě o deset bodů více a je osmý.

Domácí výběr tak nyní neprohrál podruhé za sebou a v novém roce s určitě bude chtít co nejdříve vzdálit sestupovým příčkám, hosté naopak částečně napravili minulý neúspěch ve fríském derby s Heerenveenem (1:2) a se svým dosavadním účinkováním musí být v každém případě spokojeni. Po herní stránce byl duel naprosto vyrovnaný, a i když si Heracles vytvořil více střeleckých pokusů, tak na druhou výhru za sebou to nestačilo.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl a za zmínku snad stojí jediná vážnější příležitost v podání hostujícího útočníka Uldrikise, avšak hlavičku lotyšského reprezentanta po přímém volném kopu parádně odvrátil na rohový kop pozorný gólman Blaswich. Hosté se radovali z vedení v 59. minutě, kdy vynikající finální přihrávku vymyslel Doodeman a uvolnil Michaela Breija, jenž tvrdou přízemní střelou usměrnil balón přímo k levé tyči.

Svěřenci německého kouče Franka Wormutha se však v žádném případě nevzdali a srovnat stav se jim povedlo v 77. minutě. Třiadvacetiletý německý záložník Orestis Kiomourtzoglou se dostal k odraženému míči a z bezprostřední blízkosti nedal žádnou šanci brankáři Stevensovi. Heracles ve zbývajícím průběhu zvýšil aktivitu a snažilo se převrhnout misky vah na svou stranu, jenže na dobře organizovanou defenzivu protivníka už nevyzrál.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Upadající Cambuur???? 4 výhry venku za sebou, ve všech vypsaní jako outsideři . Nechtěl bych být titulkářem na EF.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele