základní část, 6. kolo
22.09.2021 18:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV nakonec udolalo Go Ahead a zůstalo na druhém místě

PSV se alespoň částečně dokázalo oklepat z minulé nečekané porážky s Feyenoordem (0:4) a tentokráte uspělo proti Go Ahead Eagles, ovšem v Deventeru se na třech bodech hodně natrápilo. S nováčkem letošního ročníku hrálo ještě necelých deset minut před koncem nerozhodně, o jeho vydřeném vítězství v poměru 2:1 nakonec rozhodl Marco van Ginkel. Hostující výběr tak zůstal na druhé pozici s patnácti body o bod za vedoucím Ajaxem.

Domácí se za svůj středeční výkon rozhodně nemusí stydět, jenže na minulý úspěch se Zwolle (1:0) nenavázali a v tabulce se nachází na dělené desáté pozici se šesti body. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena vstoupili do utkání odvážně a úvodní větší možnost si vypracovali již po sedmi minutách hry, avšak po krásné křižné přihrávce od Cardony selhal ve vyložené možnosti jeho krajan Iñigo Córdoba a ve skluzu trestuhodně přestřelil branku.

Eindhovenský favorit se v následujících minutách stále častěji dostával k míči a do vedení šel přesně po odehrané čtvrthodině. Cody Gakpo převzal nahrávku od Zahaviho, v osobním souboji se zbavil protihráče a pak z dvanácti metrů náramně zavěsil přímo pod břevno. Neuběhly ani další dvě minuty a na opačné straně mohl okamžitě odpověď aktivní Córdoba, jenomže z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout připraveného brankáře Drommela.

Domácí se rozhodně nevzdávali a ve 27. minutě opět zahrozili, pěkná přízemní rána Cardony z mírného úhlu však minula vzdálenější konstrukci o několik decimetrů. Go Ahead se držel své taktiky a zaslouženého vyrovnání se dočkal deset minut po přestávce. Smůlu protrhl Córdoba, který obdržel dlouhý centr od Rommense a po samostatném úniku nečekaně zavěsil z hodně ostrého úhlu přímo do bližší šibenice.

Hosté od této chvíle evidentně přidali na obrátkách, nicméně na pozornou defenzivu protivníka dlouho nemohli najít recept. Povedlo se jim to až v 86. minutě, kdy si na rohový kop Gakpa z pravé strany naskočil právě Van Ginkel a zcela sám před hranicí brankového území pokořil naprosto bezmocného gólmana Hahna. V samém závěru chtěl srovnat stav Lidberg, ale jeho nebezpečný pokus parádně zlikvidoval Drommel.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele