základní část, 9. kolo
16.10.2021 18:45 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Heracles nevyužil dvojnásobnou přesilovku, na půdě Go Ahead Eagles padl o dva góly

Přestože Heracles hrál proti oslabenému Go Ahead Eagles, nedokázal na jeho půdě vyválčit ani jeden bod. Jeho protivník přitom inkasoval dokonce dvě červené karty. Ten v tu chvíli měl utkání výsledkově pod vlastní kontrolou, a protože nástrahy hned dvojnásobného oslabení následně přežil bez újmy, radoval se z konečného vítězství.

Skoro celá úvodní půlhodinka nenabídla žádnou situaci, která by měla mít na průběh tohoto zápasu zásadní vliv. Ve 29. minutě přišla na řadu první změna skóre, postaral se o ni výběr Go Ahead Eagles, to když centr z rohového čtvrtkruhu od Rommense zužitkoval svou hlavičkou Brouwers. Každopádně v závěru prvního dějství se Heraclesu zdařilo vyrovnat stav, ve 43. minutě vyběhl brankář Hahn ze svého prostoru brány, aby mohl rozehrát, namazal však pouze svému protihráči Vloetovi, který přečetl jeho myšlenku, a skóroval lehce do odkrytého prostoru.

V 58. minutě si domácí navrátili těsné vedení na svou stranu. Iňigo Córdoba sice z těžkého úhlu nezamířil přímo za brankovou čáru, ale pouze do tyčky, nicméně bránící Knoester ve snaze odvrátit míč do bezpečí odvedl práci za něj a nasměroval ho nešťastně do vlastní sítě. O pár chvil později celek z Deventeru svůj náskok ještě navýšil, Iňigo Córdoba možná i naznačil, že bude pálit, nakonec zleva vyslal jemný oblouček do šestnáctky, tam si balón zpracoval na prsa Brouwers a pak z otočky zacílil za záda gólmana Blaswiche.

Přestřelka na hrací ploše pokračovala i během okamžiků následujících, mužstvo z Almela se v 64. minutě dočkalo svého druhého přesného zásahu, to když Hahnovi vypadla meruna z rukavic a jeho další chyby využil číhající Rente. V 70. minutě navíc domácí čelili dalšímu nepříjemnému momentu, Botos totiž u lajny přišlápl nevybíravě pronikajícího Fadigu a obdržel přímou červenou kartu. A další vyloučení na straně Go Ahead Eagles se uskutečnilo v 86. minutě, Lidberg totiž loktem udeřil surově do obličeje Kiomourtzogloua.

Ani dvojnásobná přesilovka však Heraclesu nepomohla k finálnímu úspěchu. Jeho soupeř ještě stvrzoval zisk tří bodů v deváté minutě nastavení, po přihrávce Heila neměl problém zacílit z vyloženého postavení nikým nehlídaný Deijl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele