základní část, 25. kolo
05.03.2022 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Utrecht se v Deventeru trápil a nakonec si domů odváží alespoň bod za remízu 1:1

Utrecht se v předchozím kole nabudil výhrou nad Heerenveenem (2:1), jenomže nyní proti nováčkovi Go Ahead Eagles nepředvedl optimální výkon a po závěrečném hvizdu mohl být rád, že na tabuli svítil konečný stav 1:1. FC tak znovu ztratilo body v boji o přímou účast v evropských pohárech, nicméně i přesto prozatím poskočilo na šesté místo Eredivisie se ziskem čtyřiceti bodů o bod před Vitesse.

Domácí především usilují o záchranu a vzhledem k průběhu rozhodně chtěli získat všechny tři body, avšak i nerozhodný výsledek určitě není k zahození, neboť se díky němu posunuli na jedenáctou příčku tabulky se sedmadvaceti body. Do sobotního utkání mnohem lépe vstoupilo favorizované FC. První větší možnost si vypracovalo již po necelých třech odehraných minutách, ale Maher mířil z hranice šestnáctky o kousek vedle domácí branky.

Přesně po odehrané čtvrthodině zahrozil Bart Ramselaar, jenž svým ukázkovým lobem ze střední distance orazítkoval vzdálenější konstrukci a dorážející Henk Veerman byl hned několikrát obětavě zablokován dvěma bránícími hráči Go Ahead. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena nečekaně prorazili krátce po půl hodině hry. Do vedení je dostal záložník Luuk Brouwers, který z hranice pokutového území předvedl smělý průnik přes dva protihráče a poté usměrnil balón po zemi přímo do protějšího spodního růžku.

V následujícím průběhu se několikrát blýskl domácí brankář Noppert. Ten ještě v prvním poločase zlikvidoval přízemní pokus Ter Avesta, ihned po změně stran si poradil s ranou Douvikase a v 60. minutě zneškodnil i střelu van de Streeka. Utrecht dokázal vyrovnat zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Po křižné přihrávce z levého křídla okamžitě pálil Moussa Sylla, a i když Noppert jeho pokus vrazil před sebe, tak proti závěrečné dorážce jednadvacetiletého francouzského záložníka neměl žádnou šanci na úspěšný zákrok.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele