základní část, 15. kolo
05.12.2021 14:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Twente potvrdilo výbornou formu a nováčka Go Ahead zdolalo 2:1

Nováček z Deventeru nedokázal navázat na minulý úspěch s Willemem (1:0), a i když se pro něj utkání s Twente vyvíjelo celkem dobře, tak kvůli nezvládnuté závěrečné čtvrthodině nakonec prohrál 1:2. V tabulce proto klesl na desátou pozici s dvaceti body, naopak klub z Enschede neprohrál již počtvrté v řadě a z toho třikrát bodoval naplno, v Eredivisii se proto vyhoupl na vynikající šestou příčku s pětadvaceti body.

V hostujícím dresu znovu nastoupil od samého začátku český krajánek Michal Sadílek a i tentokráte odehrál celý zápas, útočník Václav Černý opět začal na lavici náhradníku a na trávníku se objevil v 58. minutě. Domácí byli v úvodu zápasu lepší a po necelé čtvrthodině hry si vytvořili dvě slibné možnosti, jenomže Brouwersova rána byla sražena do zámezí a poté se vytáhl brankář Unnerstall proti pokusu Lidberga směřujícího doprostřed branky.

Vzápětí na opačné straně zahrozili také svěřenci trenéra Rona Janse, ale Vlap po nahrávce do volného prostoru nastřelil svou dělovkou pouze břevno. Zhruba v polovině úvodního dějství byl poprvé vidět pozdější střelec Iňigo Córdoba, nicméně v tomto případě trestuhodně selhal a ve stoprocentní šanci orazítkoval jen levou konstrukci. Stejný hráč přeci jen poslal svůj výběr do vedení ve 39. minutě, když se po rohovém kopu dostal k odraženému balónu a nekompromisní ranou překonal naprosto bezmocného Unnerstalla.

Domácí si od tohoto okamžiku hlídali hubený náskok, ale na obrovskou pasivitu nakonec doplatili. V 79. minutě totiž vyrovnal nejlepší střelec FC Ricky van Wolfswinkel, jenž vsítil svou sedmou ligovou trefu této sezóny po precizně zahraném rohovém kopu Ugaldeho. O osm minut později rozhodl o výhře Twente třiadvacetiletý záložník s alžírskými kořeny Ramiz Zerrouki, neboť svůj přenádherný projektil ze střední distance usměrnil přímo do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele