základní část, 13. kolo
21.11.2021 12:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Groningen zvládl duel v Deventeru a vzdálil se sestupovému pásmu

Fotbalisté Groningenu po delší době zabrali a nyní si přivážejí všechny tři body z půdy nováčka Go Ahead Eagles, který až do tohoto nedělního duelu neprohrál na ligové scéně pětkrát po sobě a minule navíc vybojoval senzační remízu 0:0 v Amsterdamu s Ajaxem. Nyní ale podruhé za sebou neskóroval a v závěrečných dvaceti minutách navíc přišel o dva vyloučené hráče, v tabulce mu patří jedenáctá pozice se sedmnácti body.

Hosté po mizerném začátku očekávaně stoupají vzhůru a v tuto chvíli se posunuli na čtrnáctou příčku se čtrnácti body. První poločas nebyl z diváckého pohledu příliš atraktivní a za zmínku stojí jen dva momenty po necelé půlhodině hry. Nejprve se po centru z levého křídla dostal k hlavičce v bankovém území Michael de Leeuw, avšak jeho prudký pokus dokázal brankář Hahn reflexivně odvrátit nad svou branku.

Ihned na to vypálil z více jak třiceti metrů Duarte, jenže domácí strážce byl pozorný a jeho ránu odvrátil do strany. Celek z Deventeru se snažil hrozit hlavně z rychlých brejků, ovšem do zakončení se dostával spíše sporadicky. Rozhodující moment byl k vidění pět minut po změně stran. Po přímém volném kopu Duarteho posunul Dammers míč hlavou k osamocenému Jørgenu Strandu Larsenovi, jenž zblízka propálil naprosto bezmocného Hahna.

Stejný hráč mohl pojistit vedení svého celku přesně v polovině druhého dějství, ale tentokráte mířil jen doprostřed branky a Hahn vytáhl skvělý zákrok. Domácí si výrazně zkomplikovali situaci v 75. minutě, to totiž Iňigo Córdoba podrazil unikajícího Kasanwirja, uviděl druhou žlutou kartu a po zásluze odešel předčasně do útrob stadionu. Oslabené Go Ahead se pak již k ničemu nebezpečnému nedostalo a ve čtvrté nastavené minutě obdrželo druhou červenou kartu, jelikož Joris Kramer doslova obejmul Joostena a po druhé žluté byl taktéž vyloučen.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele