základní část, 24. kolo
27.02.2022 16:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Další selhání Ajaxu proti Go Ahead Eagles. Nováček Eredivisie mistra dokonce porazil

Na podzim se oba mančafty rozešly smírně, teď dokonce přišla na řadu na ještě senzačnější výsledek. Ajax nedokázal Go Ahead Eagles porazit ani napodruhé v této sezóně, ba co hůře, z Deventeru si domů neodvezlo ani bod. Situace v Eredivisie v boji o titul se tak zase hodně zamotala, amsterdamský výběr chová už jen dvoubodový náskok před aktuálně druhým PSV.

Hosté poprvé výrazněji zahrozili v 15. minutě, Rensch pronikl do šestnáctky a následně hledal v brankovém území sbíhajícího si Hallera, ten levačkou dokázal drcnout do míče, který se už už šoural za brankovou čáru, avšak ještě přece zasáhl brankáře Noppert, od něhož doputoval do zámezí. Bleskově na to naopak udeřili gólově domácí. Lidberg posunul balón doprava na Iňiga Córdobu, ten se rozhodl levačkou vypálit a jeho tečovaný pokus bránícím Blindem se dostal přesně do vzdálenější šibenice. Jenom těžko mohl gólman Onana tuhle střelu zastavit.

Amsterdamský celek na tohle inkasování nedokázal dlouhou dobu zareagovat, v první půli obecně hodně zaostával za svými očekáváními v ofenzívě. A nakonec krátce po obrátce čelil ještě větším nepříjemnostem. Poté, co ve 45. minutě ještě Onana zlikvidoval dělovku kapitána Brouwerse, se v nastavení výběr Go Ahead Eagles propracoval k další vstřelené brance, to když Oratmangoen unikl podél levé lajny, pobídl na hranici vápna Brouwerse, jemuž se nyní v koncovce nezdařilo, ale alespoň nahrál na Rommense, jenž z blízkosti bez problémů zacílil.

Ani ve druhém dějství Ajax směrem dopředu nijak nezářil, dost ho sice nakopl snižující gól, o který se postaral v 64. minutě Berghuis, k němuž se balón dorazil poté, co ho během souboje s Hallerem špatně odvracel stoper Nauber, ale ani následující tlak nedopomohl k další změně skóre. Přestože nováček soutěže čelil několika nebezpečným pokusům, těsný náskok uhájil až do závěrečného hvizdu sudího Kamphuise, a přerušil tak svou sérii devíti zápasů bez vítězství.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele